Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα

6078931 1

6078931 1

Σύσκεψη για την καταπολέμηση της ακρίβειας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος κατά την εισήγηση του ανακοίνωσε ότι τίθεται πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα.

«Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Αφορά προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως οδοντόκρεμες, καθαριστικά σπιτιού, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά. Για το βρεφικό γάλα είναι παντελώς αδικαιολόγητο. Εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο πληθωρισμός της απιστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός»

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απιστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», τόνισε στην εισήγησή του κατά τη σύσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά – δύσκολοι έλεγχοι- μας έχουν βοηθήσει πολύ, τους μηχανισμούς της αγοράς και τα νέα μέτρα, έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».

Σημειώνεται ότι μετά την σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπ. Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

To Top