Πολιτική

Κυβέρνηση κατά Τσίπρα: Τυφλά αντικυβερνητική η στάση του – Λαχταρά την εξουσία

Κυβέρνηση κατά Τσίπρα: Τυφλά αντικυβερνητική η στάση του – Λαχταρά την εξουσία

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή ανάρτηση του πρώτου μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2021.

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει:

«Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Για αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική. Αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Όταν, όμως, θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες, τους λες την αλήθεια. Ενώ όταν επιχειρείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει δυστυχώς το δεύτερο. Και αυτή είναι η αιτία που επιμένει να υποστηρίζει το αδιέξοδο του χθες, με τα χιλιάδες παιδιά να καταλήγουν σε σχολές που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν και σε τμήματα από όπου πότε δεν αποφοιτούν.

Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη μεταρρύθμισή δίνει δύναμη και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνει σημασία και αξία στις σπουδές. Και, ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τα δημόσια ΙΕΚ ώστε να προσφέρουν στους νέους γνώση και επαγγελματική σιγουριά.

Υ.Γ. Οι αναφορές στην οικογένεια του Πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικές της αντίληψής του για την πολιτική. Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τσίπρα. Θα επιμείνουμε σ αυτό. Είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τιμής».

Ηλιόπουλος: Μην προσβάλετε τα χιλιάδες παιδιά που αποκλείστηκαν

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Οικονόμου ότι «παραμένει σταθερά, όπως και η κυβέρνησή του, εκτός τόπου και χρόνου».

«Αναρωτιόμαστε αν το επιχείρημα για τη μεταρρύθμιση, που “δίνει κύρος και δύναμη” στα ελληνικά πανεπιστήμια, θα μπορούσε να το υποστηρίξει για κάποιο περιφερειακό Πανεπιστήμιο, όπως το Δημοκρίτειο, του οποίου την αρχιτεκτονική σχολή άφησαν χωρίς κανέναν εισακτέο», σημειώνει ο ίδιος, για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς ντροπή σε χρόνια πανδημίας άλλαξε τους κανόνες, για να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια».

«Όσο δύσκολο και αν είναι ας προσπαθήσουν τα κυβερνητικά στελέχη σήμερα να μην προσβάλουν τα χιλιάδες παιδιά που απέκλεισαν από το δημόσιο Πανεπιστήμιο», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Comments
To Top