Πολιτική

Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές εκκωφαντικά

«Ο πρωθυπουργός κερδίζει χρόνο για να κρατάει στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο»

«O κ. Τσίπρας, θα κάνει εκλογές όποτε πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μιας διαχειρίσιμης ήττας. Γιατί ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές, επειδή κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, θα τις χάσει. Μάλιστα θα τις χάσει εκκωφαντικά», τόνισε  σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι το πότε θα γίνουν εκλογές, έχει να κάνει, και με το πότε θα πάει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Ο κ. Τσίπρας, είπε προχθές στους δημοσιογράφους, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι η συμφωνία θα έρθει στην ώρα της. Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται, είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κερδίζει χρόνο ούτως ώστε να κρατάει μέσα στην κυβέρνηση, τον κ. Καμμένο» τόνισε.

Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία όταν θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Τον περασμένο Ιούνιο καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας, πιστεύοντας ότι ο κ. Καμμένος θα την υπερψηφίσει. Όμως δεν το έκανε και έτσι έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κοτζιά να πάνε και να υπογράψουν τη συμφωνία αυτή. Εμείς λοιπόν λέμε το εξής: Εκλογές τώρα, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για αυτή τη συμφωνία. Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι τη συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε ούτε σήμερα ως Αντιπολίτευση, ούτε αύριο ως Κυβέρνηση».

Για την υπόθεση της Novartis ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Εμείς έχουμε πει “όλα στο φως”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Μάλιστα ως Νέα Δημοκρατία έχουμε υπερψηφίσει στη Βουλή όλες τις προτάσεις που έχουν έρθει στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, ακόμη και για αυτές που ήρθαν από την πλευρά της Κυβέρνησης, κάτι όμως που δεν έχει κάνει από την πλευρά της η Κυβέρνηση. Υπενθυμίζω ότι για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, θέλαμε να μπει και η περίοδος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και της υπουργίας του κ. Κουρουμπλή. Όμως η Κυβέρνηση το αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι ο κ. Κουρουμπλής το πρώτο εξάμηνο της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, δεν εξέδωσε ως όφειλε δελτίο τιμών φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση επενδύει, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, στην πόλωση και στον διχασμό. Και το κάνει αυτό γιατί δεν έχει κανένα όραμα και κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει. Εμείς θα μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας».

To Top