Ελλάδα

Λέσβος: Δείτε βίντεο από τις έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των ναυτικών του φορτηγού πλοίο…

lesvos2 1

Λέσβος: Δείτε βίντεο από τις έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των ναυτικών του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού και των διασωστικών Αρχών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, για τον εντοπισμό των 13 ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR που βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής (26.11.2023) υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Πιο αναλυτικά, στο σημείο των ερευνών νοτιοδυτικά της Λέσβου για το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου με σημαία Κομόρες συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό, ο οποίος ήταν μέλος του πληρώματος του πλοίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. 

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Το χρονικό του ναυαγίου

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου.

Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.

«Μέχρι στιγμής έχω ενημερωθεί ότι έχει εντοπιστεί ένας επιζών. Τον βρήκαν πάνω σε ένα βαρέλι και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η θάλασσα είναι ακόμα ταραγμένη, είπε ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Βοστάνειο», Γιώργος Καμπούρης, δήλωσε στο StoNisi.gr πως οι γιατροί που φροντίζουν τον ναυτικό σημειώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

To Top