Αθλητικά

Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη 4-3 πεν. (2-2): Δεν ξέρει να χάνει, πήρε τη νίκη στα πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Λεβερκούζεν - Στουτγκάρδη 4-3 πεν. (2-2): Δεν ξέρει να χάνει, πήρε τη νίκη στα πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Η Λεβερκούζεν επέκτεινε το αήττητό της στη Γερμανία, επικράτησε 4-3 της Στουτγκάρδης στη διαδικασία των πέναλτι (2-2) και κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Ο πρώτος τίτλος της Γερμανίας πήγε στην νταμπλούχο, Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η Werkself δεν ξέρει πως είναι να χάνει, συνεχίζει για 41ο ματς αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις και κατέκτησε και το Supercup Γερμανίας, επικρατώντας 4-3 της Στουρτγκάρδης στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να λήγει 2-2.

H Λεβερκούζεν πήρε από νωρίς προβάδισμα και έκανε το 1-0 μόλις στο 11ο λεπτό. Ο Τασπομπά πήρε την κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ο Μπονιφάς την έστειλε στα δίχτυα. Η Στουτγκάρδη είχε άμεση απάντηση στο 15′. Ο Μίτελστεντ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μιλότ με τη μία πλάσαρε για το 1-1.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Λεβερκούζεν λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 37ο λεπτό ο Τεριέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 63′ η Στουτγκάρδη κατάφερε να περάσει μπροστά, με τον Ουντάβ να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από το γέμισμα του Κρέτσιχ από τα αριστερά. Στο 88′ οι ασπιρίνες κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, με τον Βίρτς να βρίσκει τον Σικ και εκείνος να πλασάρει για το 2-2.

Στα πέναλτι η Werkself ήταν απολύτως κυρίαρχη. Δεν έχασε ούτε ένα πέναλτι, ενώ η Στουτγκάρδη είχε δύο αποτυχίες. Ο Κρέτσιχ δεν νίκησε τον Χραντέτσκι, ενώ ο Σίλας αστόχησε στην τελευταία εκτέλεση. Έτσι, η Λεβερκούζεν πανηγύρισε το πρώτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της.

  • ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Ταπσομπά, Άντριχ (73′ Σικ), Ινκαπιέ, Τέγια (73′ Φριμπόνγκ), Γκαρσία, Τζάκα, Μπελοσιάν (84′ Γκριμάλντο), Αντλί (73′ Βιρτς), Τεριέ, Μπονιφάς (41′ Τα)
  • ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Νίμπελ, Στέντζελ (83′ Καϊτέλ), Ρουάλ, Σαμπό, Μίτελστεντ (63′ Κρέτσιχ), Καραζόρ, Στίλερ (62′ Ουντάβ), Λέβελινγκ (63′ Σιλάς), Μιλό, Φούριχ (77′ Ντιέλ), Ντεμίροβιτς
To Top