Πολιτική

Λινού: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα είναι εδώ για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

4282092

Λινού: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα είναι εδώ για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού

Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε η υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι το μόνο που έχει εναλλακτικό κυβερνητικό πρόγραμμα από αυτό του κ. Μητσοτάκη».

«Η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι επαναληπτικός αγώνας, είναι αγώνας από την αρχή, με τις κάλπες άδειες», αναφέρει η Αθηνά Λινού και εξηγεί γιατί «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για την ανατροπή».

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως υπογραμμίζει, ακόμα «και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η νίκη, ισχυρά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο αντίβαρο στα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η Νέα Δημοκρατία. Αντίβαρο στη Βουλή και στην κοινωνία». Το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαϊου και δεν διστάζει να αναγνωρίζει πως για τους πολίτες που είχαν ψηφίσει παλαιότερα ή σκέφθηκαν τώρα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν το έκαναν, η ευθύνη αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνο. Σημειώνει ωστόσο ότι «το παιχνίδι δεν παίχθηκε επί ίσοις όροις, εξαιτίας της μιντιακής υπεροπλίας» της ΝΔ, αλλά αυτός, στην πραγματικότητα, όπως τονίζει, είναι λόγος για να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ «περισσότερο αποφασιστικοί και προσεκτικοί», με στόχο, μέχρι τις κάλπες του Ιουνίου, να φωτιστεί το «κρυφό πρόγραμμα» της ΝΔ και να αναδειχθεί η εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ..

Η κ. Λινού απαντά για το κεντρικό πολιτικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος «είναι εδώ και θα είναι εδώ» για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εξηγεί ποιο περιεχόμενο έχει το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να μην επιτρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα να οδηγήσει στην «παντοδυναμία» του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους πολίτες, και μάλιστα, όταν αυτοί ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Δεν είμαστε, όμως, όλοι ίδιοι. Ο ασφυκτικός έλεγχος των μέσων ενημέρωσης, οι παρακολουθήσεις, είναι φαινόμενα που συνάδουν με «παντοδυναμίες» και «παντοκρατορίες». Εξ ου και η ανησυχία μας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

To Top