Αθλητικά

“Λύγισε” η Μαρία – Πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη στην Κίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

"Λύγισε" η Μαρία - Πρόωρος αποκλεισμός για Σάκκαρη στην Κίνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κινγούεν Τζεν επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 2-0 σετ και πήρε την πρόκριση για τον προημιτελικό στο 500άρι τουρνουά στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας.

Η Μαρία Σάκκαρη, αποκλείστηκε από το WΤΑ 500 στο Ζενγκτσού γνωρίζοντας την ήττα από την Κινγούεν Τζεν με 2-0 σετ

Η Κινέζα νούμερο 21 στον κόσμο, άφησε εκτός συνέχειας την Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία πάλεψε αλλά δεν είχε τις κατάλληλες απαντήσεις στο εξαιρετικό σέρβις γκέιμ της Τζεν.

Πιο…ψύχραιμη στο tie Break

Η Τσενκ ξεκίνησε σερβίροντας δύο άσσους στο πρώτο της σέρβις γκέιμ για να ισοφαρίσει σε 1-1, με λοβ γκέιμ. Η Κινέζα αθλήτρια πίεσε στο σερβίς την Μαρία Σάκκαρη και αρκετά νωρίς κατάφερε να πάρει break, για να προηγηθεί με 2-1! Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς της Τζεν στο έκτο γκέιμ, όμως με εξαιρετικά σερβίς η Κινέζα έκανε την ανατροπή από το 15-40 για να πάρει το γκέιμ για το 4-2 μετά από 27 λεπτά.

Στο επόμενο γκέιμ, η Τζεν βρέθηκε να έχει δύο ευκαιρίες για μπρέικ(15-40), με την Σάκκαρη να ισοφαρίζει και εν συνεχεία να κατακτά το γκέιμ για το 4-3.
Η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Τζεν και πήρε break για το 4-4 μετά από 38 λεπτά. Η Τζεν βρέθηκε να έχει ευκαιρία για μπρέικ για να κάνει το 5-4, όμως η Ελληνίδα έπαιξε σπουδαία σε όλο το γκέιμ και έκανε το hold, για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να προηγηθεί αυτή με 5-4!

Η 21 ετών Κινέζα, ισοφάρισε σε 5-5, με την Σάκκαρη, να ζητά να δει το replay στο 30-30 θεωρώντας πως η μπάλα ήταν έξω, όμως αυτό δεν ήταν διαθέσιμο. Το hawk eye έδειξε πως ήταν στην γραμμή.

To ματς οδηγήθηκε στο Tie break, με την Κινέζα να παίρνει Mini break και να φτάνει γρήγορα στο 3-0! Η Σάκκαρη κατέκτησε δυο πόντους έκανε το 3-2 όμως η Κινέζα με καλά σερβίς και λάθη της Ελληνίδας, έκανε το 7-2 και 1-0 σετ, μετά από μια ώρα και 9 λεπτά. Στο πρώτο σετ, η Σάκκαρη είχε 63% στο πρώτο σερβίς, 6 winners, 10 αβίαστα λάθη και 1 άσσο. Η Κινέζα ολοκλήρωσε με 6 άσσους 17 Winners, 19 αβίαστα λάθη και 65% στο πρώτο σερβίς.

Το εξαιρετικό σερβίς έκανε τη διαφορά

Στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη είχε ευκαιρία για μπρέικ στο τρίτο γκέιμ την οποία έσωσε η Τζεν για το 2-1 και στη συνέχεια με λοβ γκέιμ έκανε το 2-2 σε 16 λεπτά!

Το πολύτιμο break για την 21 ετών Κινέζα ήρθε στο έκτο γκέι για το 4-2 και έπειτα έκανε το hold για το 5-2. Η Τζεν είχε match point με 30-40, με την Σάκκαρη να το σώζει και να μειώνει έπειτα σε 5-3. Το σερβίς της Κινέζας ήταν απλά καταπληκτικό και με 13 άσσους έγραψε το 6-3 μετά από 43 λεπτά για να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά.

To Top