Ιστορίες

«Μακάρι να μη το κέρδιζα»: Πήρε 40εκ στο Λόττο, ξόδευε 100.000 την εβδομάδα ώσπου έμεινε άφραγκος

Η ζωή του Κόλιν Γουέιρ άλλαξε απότομα. Πριν από 12 χρόνια κέρδισε στο Λόττο το ασύλληπτο ποσό των 161 εκατ. λιρών (κάπου 183 εκατ. ευρώ με τη σημερινή τους αξία), ένα από τα μεγαλύτερα τζακπότ που κέρδισε ποτέ κανείς στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Independent και Daily Record κατάφερε και ξόδεψε μέχρι λίγο πριν τον θάνατό του το 2019 ένα τεράστιο ποσό από τα κέρδη του από το Λόττο Euromillions, κάπου 40 εκατ. λίρες δαπανώντας σύμφωνα με έγγραφα που έχουν πλέον δημοσιοποιηθεί και πιθανότατα σχετίζονται με την περιουσία του, κατά μέσο όρο 100.000 λίρες (περίπου 113.000 ευρώ) την εβδομάδα!

Κόλιν Γουέιρ: Από εκατομμυριούχος – άφραγκος

Στα έγγραφα του Γουέιρ υπήρχαν και κάποια που αναφέρονταν στην ιδιοκτησία πολυτελών ακινήτων, αυτοκινήτων, μετοχών σε επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου και δαπάνες για την ίδρυση φιλανθρωπικού ιδρύματος. Ο σούπερ νικητής του λόττο εμφανίζεται στα ίδια έγγραφα και ως δωρητής κόμματος, αφού είχε προσφέρει απροσδιόριστα ποσά στο Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας για την καμπάνια υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στο δημοψήφισμα του 2014, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Αδυναμία είχε στα πολυτελή αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, ο στόλος του υπερτυχερού του Λόττο περιελάμβανε μια Jaguar F-Pace, μια Bentley Arnage και μια Mercedes Benz V του 2019. Ο Γουέιρ είχε επίσης πάθος με την ιππασία, καθώς είχε αγοράσει τρία καθαρόαιμα άλογα. Πολλά χρήματα ξόδεψε επίσης για την αγορά κοσμημάτων, επίπλων και έργων τέχνης αξίας περίπου 240.000 ευρώ, καθώς και για διάφορα οικόπεδα και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων.

Ένα από τα πολυτελή ακίνητα που είχε αγοράσει ο Σκωτσέζος υπερτυχερός του Λοττο και πούλησε η γυναίκα του το 2019
Ο Γουέιρ, που πήρε διαζύγιο από τη γυναίκα του το 2018, κατάφερε, πάντως, με έναν άλλο τρόπο να κλέψει τις καρδιές των οπαδών της σκοτσέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Partick Thristle Football Club: Λίγο πριν από το θάνατό του, αγόρασε το 55% των μετοχών του συλλόγου και τις παρέδωσε στην κοινότητα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ντόπιοι οπαδοί του συλλόγου μπορούν τώρα να καθορίζουν την τύχη της αγαπημένης τους ομάδας, καθώς ο Γουέιρ ματαίωσε τα σχέδια εξαγοράς της από μια κοινοπραξία.

To Top