Κόσμος

Με κατσαρόλες υποδέχτηκαν Γάλλοι τον Μακρόν στο Βέλγιο – «Θέλουμε σύνταξη στα 60»

Με κατσαρόλες υποδέχτηκαν Γάλλοι τον Μακρόν στο Βέλγιο – «Θέλουμε σύνταξη στα 60»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ταξίδεψε στο Βέλγιο για να συμμετέχει στη «Σύνοδο Κορυφής της Βόρειας Θάλασσας» και όταν έφτασε στην Οστάνδη, τον υποδέχτηκαν ορισμένοι Γάλλοι, που κρατούσαν κατσαρόλες και διαμαρτύρονταν για το συνταξιοδοτικό.

Κρατώντας λάβαρα του γαλλικού κόμματος NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) και της «Επίθεσης», μιας συλλογικότητας πολιτών από τη Λιλ, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 16.00, λίγο πριν από την αναμενόμενη άφιξη του Μακρόν, σε μια γέφυρα που οδηγεί στο λιμάνι της πόλης.

«Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ, έστω κι αν δεν θέλει ο Μακρόν», φώναζαν ρυθμικά, χτυπώντας κατσαρόλες και μικρά τηγάνια. Περίπου 20 αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την πρόσβασή τους στη γέφυρα. «Σύνταξη στα 60, θα αγωνιστούμε για να τη διαφυλάξουμε», ήταν ένα άλλο σύνθημα που ακούστηκε.

«Θέλαμε να οργανώσουμε μια επιτροπή μη υποδοχής του Μακρόν. Πολλοί σύντροφοι συνελήφθησαν στον δρόμο, πολλοί υποβλήθηκαν σε ελέγχους, κατασχέθηκαν οι κατσαρόλες τους και τους ζήτησαν να έρθουν μόνο εδώ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν, μια 37χρονη ακτιβίστρια και εκπρόσωπος της «Επίθεσης».

«Παραμένουμε εδώ, θα δώσουμε στον Μακρόν να καταλάβει ότι δεν θα υποχωρήσουμε, ότι δεν θέλουμε τη μεταρρύθμισή και την πολιτική του», πρόσθεσε η ακτιβίστρια, η οποία έφτασε στην Οστάνδη από τη Λιλ, που απέχει μόλις 90 χιλιόμετρα.

To Top