Πολιτική

Με Σαρλ Μισέλ και Φον ντε Λάιεν θα συναντηθεί αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι τρόποι εξομάλυνσής τους

Συνεχίζει το διπλωματικό μπαράζ η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ όσο και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όπου στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και την πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μισέλ στην επιστολή που έστειλε προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα προσέλθουν στη Σύνοδο το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου (Πέμπτη και Παρασκευή) τους επισημαίνει ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να υπάρξει χώρος για έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία.

Ξεκαθαρίζει δε ότι στο τραπέζι παραμένουν «όλες οι επιλογές για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα της Ε.Ε. και των κρατών μελών της» κάνοντας με αυτό τον τρόπο έμμεση αναφορά στα τυχόν μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν κατά της γειτονικής μας χώρας.

Η ατζέντα πάντως στη βελγική πρωτεύουσα αύριο και μεθαύριο θα είναι διευρυμένη καθώς εκτός από τα ελληνοτουρκικά θα συζητηθούν οι σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας, η υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, η κατάσταση στη Λευκορωσία, το Brexit και η κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Comments
To Top