Κόσμος

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον – «Απελευθερώστε όλους τους ομήρους»

march for israel washington0

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον – «Απελευθερώστε όλους τους ομήρους»

Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ έξω από την Ουάσινγκτον, με κεντρικό σύνθημα να είναι η απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει η Χαμάς από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Στον ιστότοπο για την πορεία, που οργανώνεται από τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και τη Σύνοδο των Προέδρων των Αμερικανών Εβραϊκών Οργανώσεων, αναφέρεται ότι μέλη κοινοτήτων από όλες τις ΗΠΑ θα συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον «για να εκφράσουμε τη δέσμευσή μας στον σημαντικότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή, να καταδικάσουμε την αυξανόμενη τάση της αντισημιτικής βίας και παρενόχλησης και να ζητήσουμε να απελευθερωθούν αμέσως και με ασφάλεια όλοι οι όμηροι».

Στις 4 Νοεμβρίου είχε οργανωθεί άλλη μια διαδήλωση στην Ουάσινγκτον, στην οποία χιλιάδες άνθρωποι κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ζητήσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν απορρίπτει αυτές τις εκκλήσεις, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ θα επιτρέψει στη Χαμάς να ανασυνταχθεί. Προτρέπει όμως το Ισραήλ να κάνει «παύσεις» ώστε στη διάρκειά τους οι άμαχοι να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες τοποθεσίες και να παραδοθεί στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια.

Πολλοί γερουσιαστές και βουλευτές αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στη σημερινή διαδήλωση υπέρ του Ισραήλ. Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία και ο πλέον υψηλόβαθμος Εβραίος αιρετός αξιωματούχος στις ΗΠΑ, ανέβαλε την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου ώστε να είναι παρών στην κινητοποίηση.

Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βουλής την Δευτέρα. Σημείωσε ότι δεν έχει διατυπωθεί κάποια συγκεκριμένη απειλή, αλλά λαμβάνονται μέτρα για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από την συγκέντρωση:

To Top