Ελλάδα

Μεγάλη η συμμετοχή στον 26ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας

Για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαδρομές

Χιλιάδες ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στη μικρή διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων και στη μεγάλη των 15 χιλιομέτρων, του 26ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Αθήνας και στέλνοντας το μήνυμα ότι η ποδηλασία είναι αθλητισμός, ψυχαγωγία και τρόπος ζωής.

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πρωτεύουσας για το ποδήλατο οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των δύο διαδρομών έγιναν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης.

Για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας έδωσε τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να διασχίσουν την πόλη και να ακολουθήσουν μία διαδρομή 15 χιλιομέτρων και μία πιο μικρή, των 3,5 χιλιομέτρων.

Στη μεγάλη διαδρομή των 15 χλμ. συμμετείχαν άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στη μικρή Διαδρομή 3,5 χλμ. συμμετείχαν άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους.

Comments
To Top