Ελλάδα

Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών 45-49 στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών 45-49 στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Μπορεί αρκετοί να βρίσκονται σε εορταστική διάθεση, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους πολίτες 45-49 να προετοιμάσουν το έδαφος για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τις πρώτες ώρες που λειτούργησε η σχετική πλατφόρμα κλείστηκαν πάνω από 140.000 ραντεβού, δείχνοντας ότι μετά τους 30-39 και 40-44 ακόμη μία ηλικιακή ομάδα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι είναι μεταξύ 45-49 μπορούν να κάνουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ενώ από τις 5 Μαΐου θα μπορούν να κάνουν και το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς τρόπους. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Comments
To Top