Ιστορίες

Μελίνα Κανά: Το πραγματικό της όνομα, η μάχη με τον καρκίνο και ο ανταγωνισμός με την αδερφή της

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια έχει αγαπηθεί από το κοινό για την υπέροχη φωνή της και το ήθος της. Απόψε θα την απολαύσουμε στο πλευρό της Γλυκερίας στην εκπομπή «Σπίτι με το Mega».Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια έχει αγαπηθεί από το κοινό για την υπέροχη φωνή της και το ήθος της. Απόψε θα την απολαύσουμε στο πλευρό της Γλυκερίας στην εκπομπή «Σπίτι με το Mega».

Ποια είναι όμως η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά;

Η Μελίνα Κανά γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1966 και είναι 55 ετών.

Το αληθινό της επώνυμο είναι Κανατά. Το Κανά ήταν ιδέα του Νίκου Μαμαγκάκη.

Αδερφή της είναι η 51χρονη τραγουδίστρια Λιζέτα Καλημέρη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της.

Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια.

Το κοινό την αγάπησε όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Να βάλω τα μεταξωτά» του Σωκράτη Μάλαμα.

Η Μελίνα Κανά έχει συνεργαστεί με λαμπρά ονόματα όπως τους: Νίκο Παπάζογλου, Νίκο Ξυδάκη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Χαρούλα Αλεξίου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μανώλη Ρασούλη και πολλούς άλλους.

Έχει μία κόρη που σήμερα είναι 28 ετών.

Αν μπορούσε να διαλέξει τον τίτλο της ζωής της θα ήταν «Ταξιδεύοντας με τραγούδια».

Τα προβλήματα υγείας και η μάχη με τον καρκίνο
Η Μελίνα Κανά είναι μία δυνατή γυναίκα που έχει δώσει τον δικό της αγώνα με την επάρατη νόσο.

Μάλιστα, έχει μιλήσει δημοσίως τόσο για τον καρκίνο όσο και για ένα πρόβλημα στην καρδιά που αντιμετώπισε παλαιότερα.

«Έκανα μια εγχείρηση καρδιάς, πέρασα έναν καρκίνο. Είχα πάθει κατάθλιψη. Οι ημέρες μου ήταν δύσκολες. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς βοήθεια. Είχα πόνους. Δε μπορούσα να κοιμηθώ, να ντυθώ, να κάνω απλά πράγματα. Δεν το έβαλα κάτω. Έχω ένα χαρακτηριστικό όταν αρρωσταίνω θυμώνω πάρα πολύ και αυτό μου δίνει μία ορμή για να βγω απ΄ την κατάσταση. Το αντιμετωπίζω σαν εχθρό που πρέπει να πολεμήσω. Δε μπορώ με τίποτα να κλαίγομαι, ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό. Οπότε βρίσκω τρόπους να ανέβω», έχει εξομολογηθεί παλαιότερα.

Μάλιστα, η Μελίνα Κανά είχε εξομολογηθεί ότι έπεσε σε κατάθλιψη και κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που βίωνε με τη βοήθεια ψυχολόγου.

Η άγνωστη αδερφή της Μελίνας Κανά
Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η Μελίνα Κανά και η συνάδερφός της, Λιζέτα Καλημέρη είναι στην πραγματικότητα αδερφές. Μάλιστα, και οι δύο έχουν αλλάξει το επώνυμό τους.
Σε παλαιότερη συνέντευξή της στον Γιάννη Βίτσα η Μελίνα Κανά έχει μιλήσει για τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ τους.

«Είμαι πιο μεγάλη! Η Λιζέττα πήγαινε ακόμη σχολείο όταν ξεκίνησα να τραγουδώ. Επειδή είμαστε γυναίκες, αδελφές, έχουμε κοντινή ηλικία υπάρχει ανταγωνισμός από την ώρα που γεννηθήκαμε. Σαφέστατα όμως υπάρχει παράλληλα αγάπη και εκτίμηση. Επειδή είμαι λίγο μεγαλύτερη, έχω τάση να την προστατεύω. Νομίζω ότι αν δεν ήταν καλή τραγουδίστρια θα της έλεγα να σταματήσει. Επειδή είναι εξαιρετική δε είχα κανένα λόγο να πω “Λιζέττα μην το κάνεις” Σέβομαι τις επιλογές της και τη θαυμάζω ως ερμηνεύτρια», έχει δηλώσει.

Comments
To Top