Κόσμος

Μελόνι και Σούνακ δεσμεύονται, με κοινό άρθρο, να αναλάβουν δράση για την «παράνομη μετανάστευση»

Meloni sunak

Μελόνι και Σούνακ δεσμεύονται, με κοινό άρθρο, να αναλάβουν δράση για την «παράνομη μετανάστευση»

Η Ιταλία και η Βρετανία θέλουν να ηγηθούν της μάχης κατά της «παράνομης μετανάστευσης» στην Ευρώπη, τονίζουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, η Τζόρτζια Μελόνι και ο Ρίσι Σούνακ, σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το άρθρο αυτό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της ενότητας των δύο κυβερνήσεων, η σκληρή στάση των οποίων στο μεταναστευτικό έχει προκαλέσει τις έντονες επικρίσεις οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι απόψεις μας και οι στόχοι μας είναι ίδιοι. Στην πραγματικότητα είμαστε δύο από τους στενότερους φίλους στην Ευρώπη σήμερα», αναφέρουν η Μελόνι και ο Σούνακ στο άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και τη βρετανική Times, επισημαίνοντας εξάλλου ότι αντάλλαξαν απόψεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αμυντική συνεργασία.

«Εργαζόμαστε μαζί για να σταματήσουμε τις βάρκες (σ.σ. που μεταφέρουν τους μετανάστες) και ζητάμε από άλλους να ενεργήσουν με την ίδια αίσθηση του επείγοντος», υπογραμμίζουν οι δύο πρωθυπουργοί. Χθες, Πέμπτη, στη Γρανάδα της Ισπανίας, στο περιθώριο ευρύτερης συνόδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το μεταναστευτικό μεταξύ της Μελόνι και του Σούνακ, στην οποία συμμετείχαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε αυτή τη συνάντηση «οι ηγέτες δεσμεύθηκαν να αναλάβουν δράση για να στηρίξουν ο ένας τον άλλο ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης», επισημαίνουν στο άρθρο τους η Μελόνι και ο Σούνακ και προσθέτουν: «Είμαστε περήφανοι που η Ιταλία και η Βρετανία ηγούνται (αυτών των προσπαθειών) από κοινού».

To Top