Κόσμος

Μεξικό: Η τεράστια και εντυπωσιακή καταβόθρα που εμφανίστηκε στη μέση ενός χωραφιού

Μεξικό: Η τεράστια και εντυπωσιακή καταβόθρα που εμφανίστηκε στη μέση ενός χωραφιού

Μια τεράστια καταβόθρα με διάμετρο μεγαλύτερη των 60 μέτρων και βάθος 20 μέτρων άνοιξε σε ένα χωράφι στην πολιτεία Πουέμπλα του Μεξικού. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή θάνατοι και τα σπίτια που βρίσκονται στη γύρω περιοχή έχουν εκκενωθεί.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο μεγαλύτερο μπορεί να γίνει κάτω από το έδαφος, δεν ξέρουμε αν το νερό τρέχει ή αν είναι στάσιμο, υπάρχουν φήμες ότι υπάρχουν ζώα και υπάρχουν φήμες ότι υπάρχει θειάφι», δήλωσε η ντόπια κάτοικος Λετίθια Περέζ.

Με την σειρά του, ο κυβερνήτης της Πουέμπλα, Μιγκέλ Μπαρμπόσα Χουέρτα, έστειλε ήδη ειδικούς στην περιοχή για να διερευνήσει τις αιτίες της καταβόθρας και υποσχέθηκε αποζημιώσεις στις πληγείσες οικογένειες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καταβόθρα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα γεωλογικού σφάλματος και διαφορετικών υδρογραφικών παραλλαγών στο έδαφος και υπέδαφος. Ωστόσο, οι κάτοικοι και οι τοπικοί ακτιβιστές κατηγορούν το φαινόμενο της υπερεκμετάλλευσης των υδροφορέων από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους.

Comments
To Top