Πολιτική

Μιχαηλίδου: Κακεντρεχείς όσοι αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα αναβάλει ρόλο κοινωνικού λειτουργού για τα παιδιά κρατουμένων

Μιχαηλίδου: Κακεντρεχείς όσοι αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα αναβάλει ρόλο κοινωνικού λειτουργού για τα παιδιά κρατουμένων

Κατά όσων όσων αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. θα αναβάλει ρόλο κοινωνικού λειτουργού για τα ανήλικα παιδιά κρατουμένων στρέφεται η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «απαράδεκτα και κακεντρεχή».

«Καμία επαφή της αστυνομίας με ανήλικα παιδιά δεν θα υπάρχει. Η ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι μόνο για να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, την εισαγγελία ανηλίκων και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ώστε κανένα παιδί να μην είναι μόνο του στο σπίτι, σε περίπτωση που οι γονείς του συλληφθούν», τόνισε χαρακτηριστικά η Δόμνα Μιχαηλίδου την Τετάρτη (24/3).

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι αδιανόητη και απαράδεκτη η τυχόν εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας σε ανήλικα παιδιά», η υφυπουργός όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για «επικοινωνιακή τρέλα».

«Οποιαδήποτε σκέψη εμπλοκής της αστυνομίας, ώστε να αναλάβει ρόλο κοινωνικού λειτουργού, δημιουργεί τρόμο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ΕΛ.ΑΣ. να προσεγγίσει ανήλικα παιδιά», τόνισε ο κ. Αρσένης.

«Το ερώτημα έπρεπε να είναι γιατί τόσο καιρό η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα; Γιατί να υπάρχει ένα ουσιαστικό κενό και αυτά τα παιδιά να μένουν μόνα τους σπίτι όταν συλλαμβάνονται οι γονείς τους», υπογράμμισε η κ.Μιχαηλίδου και πρόσθεσε: «Σήμερα λοιπόν, ερχόμαστε και καλύπτουμε ένα ουσιαστικό κενό που υπήρχε για την προστασία του ανήλικου παιδιού. Η ΕΛ.ΑΣ. και η Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, έχουν πρόσβαση στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Και εμείς αυτό που λέμε είναι ότι, χωρίς καμία επαφή με το παιδί, η αστυνομία θα διασφαλίζει ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει μόνο του. Από τη στιγμή που οι γονείς του συλλαμβάνονται θα ενημερώνουν αυτόματα τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες θα ορίζουν ποιο θα είναι το προστατευτικό του περιβάλλον».

Comments
To Top