Αθλητικά

“Μίδες” οι ατζέντηδες ποδοσφαιριστών – Αστρονομικές οι προμήθειές τους – Απίστευτα νούμερα!

"Μίδες" οι ατζέντηδες ποδοσφαιριστών - Αστρονομικές οι προμήθειές τους - Απίστευτα νούμερα!

Τα χρήματα που πάνε στους ατζέντηδες από τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών είναι ασύλληπτα και προκαλούν… ίλιγγο!

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ανά τον κόσμο, ξόδεψαν περίπου 445,9 εκατ. ευρώ σε προμήθειες ατζέντηδων ποδοσφαιριστών το 2020, με το συνολικό ποσό να είναι αυξημένο σε σχέση με το 2019, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν τα ποσά που διατέθηκαν στις μεταγραφές, όπως ανακοίνωσε η FIFA σε αναλυτική έκθεσή της.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ανέφερε πως οι ομάδες μείωσαν τα εξοδολόγιά τους σε μεταγραφές για δεύτερη σερί χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως «…αυτή η μείωση δεν επηρέασε τα χρήματα που δόθηκαν σε μεσάζοντες μεταγραφών, τα οποία αυξήθηκαν κατά 0,7%».

Τα ευρωπαϊκά κλαμπ έδωσαν το 95,8% του συνόλου των 445,9 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν σε ατζέντηδες, με τους αγγλικούς συλλόγους να έχουν τη μερίδα του… λέοντος με 118,5 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησαν κατά σειρά η Γερμανία (74,9 εκατ. ευρώ), η Ιταλία (65,3 εκατ. ευρώ), η Ισπανία (30,9 εκατ. ευρώ), η Γαλλία (26,9 εκατ. ευρώ) και η Πορτογαλία (26 εκατ. ευρώ), με τις 6 συγκεκριμένες «αγορές» να καλύπτουν το 77% του συνολικού ποσού που πληρώθηκε παγκοσμίως.

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο news24world.com

Comments
To Top