Κόσμος

Μήνυμα Ερντογάν προς Ισραήλ: Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη Γάζα – Η Τουρκία θα βοηθήσει τους…

erdogan2 1

Μήνυμα Ερντογάν προς Ισραήλ: Κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι στη Γάζα – Η Τουρκία θα βοηθήσει τους Παλαιστινίους

«Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας να είναι ευτυχισμένη, επιτυχημένη και νικηφόρα» ήταν το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πανηγυρική ομιλία του στην Κωνστνατινούπολη για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας το 1923.

«Όπου υπάρχει άνθρωπος καταπιεσμένος, θύμα διώξεων και σε ανάγκη, η Τουρκία είναι αυτή που σπεύδει να τον βοηθήσει, τον πιάνει από το χέρι, τον σηκώνει και τον βοηθάει στα προβλήματά του. Αυτή τη στάση την έχουμε δείξει στο παρελθόν στην Κορέα, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και τέλος στο Καραμπάχ» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνοντας:

«Σήμερα, δείχνουμε την ίδια αποφασιστική στάση για την Παλαιστίνη και τη Γάζα, για την οποία ο Ατατούρκ είπε ότι “κανείς δεν μπορεί να απλώσει χέρι” και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Γάζας. Το μεγάλο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη που οργανώσαμε χθες, με τη συμμετοχή 1,5 εκατ. ατόμων, ήταν ένα μέρος (της στάσης μας) αυτής.

Με αφορμή την 100 επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα επίδειξη ισχύος με μεγάλη –φαραωνική- ναυτική παρέλαση στον Βόσπορο, στην οποία συμμετείχαν 100 πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού. Ναυαρχίδα το τουρκικού Στόλου που παρήλασε ήταν το νεότευκτο νέο μίνι-αεροπλανοφόρο της Τουρκίας «Αναντολού».

«Θα ξανακάνουμε συμφωνία με τους Ισπανούς και προσφέροντας μια ανώτερη έκδοση του πλοίου αυτού στη χώρα μας, ελπίζουμε ότι θα αυξήσουμε τα αεροπλανοφόρα μας σε δύο» είπε ο πρόεδρος Ερντογάν στην ομιλία του.

Είπε επίσης ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ο πληθυσμός της Τουρκίας θα ξεπεράσει τα 86 εκατομμύρια, και «πρώτα ο Θεός θα δούμε μαζί την Τουρκία των 100 εκατομμυρίων στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

To Top