Με τη φράση «είμαστε παράταξη παντός καιρού» ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ευχαριστώντας τους πολίτες για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

«Η παράταξη μας κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού, γιατί μετατρέπει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε εθνικό καθήκον» επισήμανε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «οι πόροι που χρηματοδοτούν όσα συμβαίνουν γύρω μας, ανακαινίσεις νοσοκομείων, μεγάλα έργα, δίπλα σε ένα κράτος που ψηφιοποιείται διαρκώς, δεν έτυχαν αλλά πέτυχαν από την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Είναι η δική μας ευρωπαϊκή ατζέντα που αντιτάσσουμε την αμήχανη σιωπή των άλλων πολιτικών δυνάμεων, την ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να επιδείξουν παρά μόνο τη δυσφήμιση της ίδιας τους της χώρας, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν ακόμα και διακοπή κεφαλαίων προς την Ελλάδα, λυπάμαι αλλά τέτοιους ευρωβουλευτές δεν τους έχει ανάγκη η πατρίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την ακρίβεια 

«Πήρα την πρωτοβουλία κατά των πολυεθνικών, εγώ ο κεντροδεξιός και όχι οι αριστεροί του γλυκού νερού. Συνεχίζουμε να στήνουμε αναχώματα με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Συνεχίζουμε την ελάφρυνση των πολιτών από φόρους και εισφορές είπε και πρόσθεσε θα ξεπεράσουμε το μέσο μισθό στα 1500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.