Πολιτική

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν έχει καμία δυνατότητα να μας υποδείξει τι αγορές θα κάνουμε και πως θα ε…

5914330

Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν έχει καμία δυνατότητα να μας υποδείξει τι αγορές θα κάνουμε και πως θα εξοπλιζόμαστε

Σε ερώτηση αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει καμία δυνατότητα να μας υποδείξει τι αγορές θα κάνουμε και πως θα εξοπλιζόμαστε».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι «μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και να μειώσουμε την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

«Μια συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο δεν θα έπρεπε να αποτελεί ξεχωριστή είδηση. Θεωρώ ότι είναι μια θετική εξέλιξη, σπάει τον πάγο ανάμεσά μας. Έχουμε δυνατότητα να μπορούμε να συνεργαστούμε και να οικοδομήσουμε κλίμα καλών σχέσεων αλλά και να μην μπορέσουμε να επιλύσουμε τη μείζονα διαφορά μας, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένταση. Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και να μειώσουμε την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να ενισχύει τις συμμαχίες της και θα εξακολουθεί να ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Δεν έχει καμία δυνατότητα η Τουρκία να μας υποδείξει τι αγορές θα κάνουμε και πως θα εξοπλιζόμαστε. Με την αμυντική μας πολιτική, δεν κάνουμε μόνο καλό στον εαυτό μας αλλά και στην συλλογική προσπάθεια της Ευρώπης για την άμυνά της».

To Top