«Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια, και επειδή θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις» επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να προσέλθει στη νέα αυτή διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. «Σε μια κάλπη που δεν συμπίπτει ούτε με εθνικές, ούτε με αυτοδιοικητικές εκλογές θα κάνουμε μια πρόσθετη προσπάθεια να κινητοποιήσουμε τους ψηφοφόρους», πρόσθεσε.
Για το δίλημμα Μητσοτάκης ή σταθερότητα
«Είναι μια εθνική κάλπη επειδή η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τις εκλογές αυτές σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ τόσο πιο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει για να κάνει μεταρρυθμίσεις, καθώς δεν θα αμφισβητήσει κανείς την πολιτική της νομιμοποίηση. Οι ευρωεκλογές είναι και μια ευκαιρία να αναμετρηθούμε με όσα έχουμε κάνει, να ακούσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μας λένε για την ακρίβεια για παράδειγμα», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Για την ακρίβεια
«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σε αρκετά προϊόντα κάποιες μειώσεις στις τιμές, διεκδικούμε μεγαλύτερη διαφάνεια στις, έχουμε επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς στο λιανεμπόριο. Θα χρησιμοποιήσουμε όσα εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας, έστειλα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή τώρα έχουμε ευρωεκλογές. Μου κάνει εντύπωση μια τέτοια πρωτοβουλία που έχει εθνικό χαρακτήρα γιατί δεν βρίσκει ενιαία εθνική γραμμή. Τα βάζουμε με πολύ μεγάλες πολυεθνικές. Το έδαφος είναι πρόσφορο. Διερωτώμαι: ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες για να μπορούμε να πετύχουμε τέτοιες παρεμβάσεις;».
Για μείωση ή κατάργηση του ΦΠΑ
«Η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πάρα πολλά στα δημόσια ταμεία. Όποιος την εισηγείται να μας υποδείξει ποιους φόρους πρέπει να αυξήσουμε ή ποια επιδόματα πρέπει να κόψουμε. Δείτε τι κάναμε με μείωση ΦΠΑ στον καφέ, μειώθηκαν οι τιμές στον καφέ; όχι. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η μείωση δεν περνάει. Θα μου πείτε, θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στον καφέ, μα έχουν αυξηθεί και οι πρώτες ύλες.
Αν υλοποιούσαμε ένα τμήμα του προγράμματος σύριζα, η χώρα θα έμπαινε σε επιτήρηση αμέσως. Είμαστε σε μια εποχή δημοσιονομικής κανονικότητας, με συγκεκριμένη οροφή δαπανών έως 3%, όποιος ξεφύγει από αυτούς τους κανόνες μπαίνει αυτόματα σε επιτήρηση».