Πολιτική

Μητσοτάκης: Πολύ μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια – Τρία μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν

ΜΗΤΣΟ

Μητσοτάκης: Πολύ μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια – Τρία μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στο TikTok και το βράδυ της Παρασκευής ανέβασε ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο μίλησε για την ακρίβεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αυξημένες τιμές στα σούπερ μάρκετ.

Στην απάντηση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει τα τρια μέτρα της κυβέρνησης που θα βοηθήσουν την τσέπη των καταναλωτών και υπόσχεται πως θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο.

@kyriakosmitsotakis_

Replying to @Abcabc για την ακρίβεια!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο στο TikTok:

«Ακρίβεια. Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν.
Πάμε να τα δούμε μαζί σε λίγα δευτερόλεπτα.

1. Με τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ είναι πια υποχρεωμένα να μας κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους.
Κάνει ο προμηθευτής αύξηση; Τη βλέπουμε στο ράφι του Σούπερ Μάρκετ;
Πρέπει να την γνωρίζουμε, έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους.

2. Όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα του e- Καταναλωτή καθημερινά τις τιμές τους για τα φρούτα και τα λαχανικά. Η πλατφόρμα e-katanaltis.gov.gr είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο βοηθάει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες.

3. Η ταμπέλα με το νούμερο 5. Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στα Σούπερ Μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει -5%, αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο.

Ναι ξέρω ότι η ακρίβεια ειδικά σε τρόφιμα είναι επίμονη. Όμως η Κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο».

To Top