Πολιτική

Μητσοτάκης: Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία Υποδ…

mitsotakis8 1

Μητσοτάκης: Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ περιέγραψε το μεγαλείο του καθημερινού πολίτη και τη αυτοθυσία όλων των στελεχών του κρατικού μηχανισμού, των ενόπλων μας δυνάμεων που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη, επισήμανε ότι η στάση τους αυτή είναι η πιο αποστωμοτική απάντηση στους μικρόψυχους που έκαναν μικροπολιτική.

Εχθρός μας η λάσπη της πλημμύρας. Ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αποκατάσταση. Το κόστος της αποκατάστασης θα είναι σημαντικό, η οικονομία μας είναι ισχυρή και μπορεί να το αντέξει, ενώ έχει διπλωματική ισχύ για να μπορεί να ζητάει διεθνή βοήθεια.

Πρώτη μας προτεραιότητα να στηρίξουμε τους πολίτες στις περιοχές αυτές να σταθούν στα πόδια τους, μόλις χθες εκταμιεύτηκαν 25 εκατ. σε σχεδόν 5000 δικαιούχους. Οι υποδομές θα ξαναφτιαχτούν με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Αυτό όμως δεν αρκεί.

Η Θεσσαλία σηκώνει στις πλάτες της παθογένειες πολλών δεκαετιών σε σχέση με τα νερά της, απο την αποξήρανση της Κάρλας μέχρι οικισμούς σε λάθος σημεία. Το σίγουρο είναι ότι λείπει ο συνολικός σχεδιασμός. 

Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος. Κάτι πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει στη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας. Έχω ζητήσει τεχνική βοήθεια και από το εξωτερικό για το θέμα αυτό. 

To Top