Αθλητικά

Μόνο… τρελός το κάνει αυτό απόψε Mr Μεντιλίμπαρ – “Loser” η Φιορεντίνα

Μόνο... τρελός το κάνει αυτό απόψε Mr Μεντιλίμπαρ -

Το τρομερό σκηνικό με Κίνι και γιατί είναι φαβορί για την κούπα, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει την ποιότητα της Βίλα, αλλά είναι ιταλική και όχι αγγλική…

Φαντάζει απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό. Μία ελληνική ομάδα θα παίξει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 53 ολόκληρα χρόνια και τον Παναθηναϊκό του Γουέμπλεϊ. Ο Ολυμπιακός ζει ένα όνειρο που γενιές και γενιές φιλάθλων περίμεναν για δεκαετίες. Απέχει 90 λεπτά από τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορία του, παίζοντας μάλιστα… εντός έδρας και απέναντι σε μία ομάδα όπως η Φιορεντίνα, που είναι μεν ποιοτική αλλά δεν το… έχει με τους τελικούς (έχασε Κύπελλο και Conference πέρυσι, έχει να πάρει τίτλο από το 2001)!

Η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη δεν ήταν καν το καλύτερο φετινό ματς του Ολυμπιακού, ήταν όμως σίγουρα το πιο πειθαρχημένο. Μία ομάδα με ξεκάθαρο σχέδιο, στιβαρή αμυντικά, με αλληλοκαλύψεις για σεμινάριο και έτοιμη να χτυπήσει στην κόντρα την προβληματική άμυνα της Άστον Βίλα σε κάθε ευκαιρία. Και τα κατάφερε όλα αυτά δίχως να… παρκάρει το πούλμαν στη δική του περιοχή. Ο Ολυμπιακός επέλεξε να πιέσει ψηλά φτάνοντας μέχρι περιοχή της Άστον Βίλα για να πρεσάρει. Ο Μεντιλίμπαρ έχει περάσει πλήρως τη φιλοσοφία και την “τρέλα” του στους παίκτες, φτιάχνοντας μία ομάδα που δεν μασάει από το διακύβευμα, παίζει το ποδόσφαιρό της και δικαιώνεται.

Μόνο ένας… τρελός δεν θα το σκεφτόταν ούτε δευτερόλεπτο να ρίξει στη μάχη ενός ημιτελικού ως αλλαγή τον πιτσιρικά Αποστολόπουλο. Μόνο ένας προπονητής που δεν χαμπαριάζει από τίποτα θα έκανε όχι απλά χρήσιμους αλλά καθοριστικούς στα μεγαλύτερα ματς της σεζόν τον Κίνι και τον Ιμπόρα.

Το είδαμε και αυτό στο Καραϊσκάκη: Τον Κίνι να χάνει το κοντρόλ ολομόναχος και το κοινό να τον αποθεώνει καθολικά, ενώ λίγους μήνες πριν θα άκουγε τα εξ αμάξης. Τον Ιμπόρα να σταματά επικίνδυνη επίθεση της Άστον Βίλα, να αποθεώνεται και να… πωρώνεται, ξεσηκώνοντας την εξέδρα με χαρακτηριστικές χειρονομίες. Ο Ολυμπιακός είχε πάνω από όλα ανάγκη από υγεία. Ομάδα και οπαδοί είναι πλέον μία γροθιά και αυτό πιστώνεται πάνω από όλα στον προπονητή!

Οι πανηγυρισμοί θα κρατήσουν όλη τη νύχτα στον Πειραιά, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Η Φιορεντίνα υπολείπεται σε ποιότητα από την Άστον Βίλα, όμως είναι ιταλική ομάδα και όχι αγγλική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα αγωνιστεί με την αφέλεια των Άγγλων, δεν θα αφήσει χώρους, δεν θα διστάσει να… σπάσει τα νεύρα των παικτών του Ολυμπιακού ή να ρίξει μία κλωτσιά παραπάνω αν χρειαστεί.

Οι αμυντικοί των Ερυθρολεύκων θα πιεστούν αρκετά απέναντι στη δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή των Ιταλών, που έχει την πολυτέλεια να φέρνει συχνά από τον πάγκο τον Μπελότι. Στο Καραϊσκάκη πήραν άριστο βαθμό, ουσιαστικά σβήνοντας από το παιχνίδι τους παικταράδες Γουότκινς, Μπέιλι και Ντιαμπί. Θα χρειαστεί να κάνουν το ίδιο κόντρα σε δαιμόνιους ακραίους όπως ο διεθνής Αργεντινός Νίκο Γκονζάλες και ο Σοτίλ, γι’ αυτό και ίσως ο Κίνι αποτελέσει καλύτερη επιλογή από τον Ορτέγκα στην ενδεκάδα. Θα πρέπει να περιοριστεί από στόπερ και αμυντικά χαφ ο εξαιρετικός και ιδιαιτέρως φορμαρισμένος φορ Μπελτράν, θα πρέπει να δοθεί τεράστια προσοχή στις κινήσεις κρυφού επιθετικού που ειδικεύεται ο Μποναβεντούρα, αλλά και στον εξαιρετικό αριστερό μπακ Μπιράγκι. Απέναντι στην Άστον Βίλα πάντως όλα δούλεψαν ρολόι. Με ανάλογη εμφάνιση ο Ολυμπιακός δεν φοβάται τίποτα και θα γράψει ιστορία στις 29 Μαΐου!

Ακολουθήστε το news24world.com στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

To Top