Οικονομία

Morgan Stanley – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζομένων στις ΗΠΑ

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν η Citigroup άνοιγε το δρόμο για τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες απαιτώντας υποχρεωτικό εμβολιασμό των Αμερικανών εργαζομένων, πριν αυτοί επιστρέψουν στα γραφεία.

Σήμερα ακολούθησε η Morgan Stanley ανακοινώνοντας επίσης ότι αναμένει πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού από τους εργαζομένους της, κατά την επιστροφή τους στα γραφεία.

Η Morgan Stanley είχε ήδη καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όσους εργάζονταν ή προσέρχονταν (ήτοι δηλαδή πελάτες, αλλά και απλούς επισκέπτες) στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη (και το Γουέστσεστερ).

Όμως, μετά και το… σήμα της ανταγωνιστικής της Citi, διεύρυνε την εντολή για το σύνολο του προσωπικού της σε όλη τη χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ήδη σχεδόν το 90% του προσωπικού της δηλώνει πως έχει εμβολιαστεί, αν και πλέον το 100% θα πρέπει να το πράξει και να καταθέσει πιστοποιητικό εμβολιασμού έως την 1η Οκτωβρίου.

Σημειωτέον, πως η Citigroup ήταν από τις πρώτες που επανέφερε και την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους της, όπως και η JPMorgan.

Το «καυτό» ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, όπως και της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, απασχολεί έντονα το σύνολο της αμερικανικής επιχειρηματικής σκηνής, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός ομίλων προχωρά είτε στην επαναφορά της μάσκας για τους εργαζόμενους ή και στην απαίτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Στόχος είναι να αποτραπούν σκληρότερα περιοριστικά μέτρα, που θα μπορούσαν να φέρουν και πάλι… πίσω την αγορά και τις επιχειρήσεις, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Πηγή: ΟΤ

Comments
To Top