Κόσμος

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο ζευγαριού Αμερικανών σε πολυτελές θέρετρο του Μεξικού

dipli 2

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο ζευγαριού Αμερικανών σε πολυτελές θέρετρο του Μεξικού

Ο ξαφνικός θάνατος ενός ζευγαριού σε ξενοδοχείο του Μεξικού σόκαρε τους θαμώνες του καταλύματος, καθώς μαρτυρίες αναφέρουν πως οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείο δεν εισάκουσαν τα παράπονα των εργαζομένων, πως υπήρχε διαρροή υγραερίου.

Στην αρχή, η Abby Lutz και ο John Heathco νόμιζαν ότι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και πήγαν στο νοσοκομείο. Μετά από λίγες ημέρες, βρέθηκαν νεκροί μέσα στο πολυτελές δωμάτιο του ξενοδοχείου τους στη χερσόνησο Baja California του Μεξικού, σύμφωνα με ένα GoFundMe που μοιράστηκε η οικογένεια της Lutz.

Ο 41χρονος Heathco και η 28χρονη Lutz πέθαναν από «δηλητηρίαση από ουσία που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», δήλωσαν οι αξιωματούχοι, αφού οι αρχικές αναφορές υποστήριζαν ότι η αιτία θανάτου του ζευγαριού ήταν από εισπνοή τοξικού αερίου.

Τις ημέρες πριν από τον αιφνίδιο θάνατό τους στο πολυτελές θέρετρο Rancho Pescadero του Hyatt, το ζευγάρι φαίνεται ότι αρρώστησε από τροφική δηλητηρίαση, σύμφωνα με την οικογένεια της Lutz, η οποία έκανε έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα για τα έξοδα της κηδείας. «Ενώ βρίσκονταν σε ένα όμορφο ταξίδι στο Μεξικό, η Abby και ο φίλος της νόμιζαν ότι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και πήγαν στο νοσοκομείο για να λάβουν θεραπεία. Λίγες μέρες αργότερα, μας είπαν ότι αισθάνονταν πολύ καλύτερα», έγραψε η οικογένεια.

«Λάβαμε ένα τηλεφώνημα που έλεγε ότι πέθαναν στον ύπνο τους, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους. Μας είπαν ότι ο θάνατός τους οφειλόταν σε ακατάλληλο εξαερισμό του θέρετρου και θα μπορούσε να είναι δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα». Η οικογένεια που θρηνεί σημείωσε ότι ο θάνατος της Lutz ήταν «εντελώς απροσδόκητος» και ότι ο πατέρας της ανυπομονούσε να τη δει αυτό το Σαββατοκύριακο για τη γιορτή του πατέρα.

Η Lutz, από την Καλιφόρνια, εργαζόταν ως νταντά, ενώ ο σύντροφός της, Heathco, που ζούσε μαζί της, ήταν μηχανικός υπολογιστών και αυτοπροσδιοριζόταν ως «ειδικός υγείας και ευεξίας». «Προσπαθούμε να φέρουμε την Abby σπίτι μας για να κάνουμε την κηδεία που της αξίζει», έγραψε η οικογένεια στον έρανο. «Η οικογένειά μας θα ήταν τόσο ευγνώμων για οποιαδήποτε βοήθεια. Η Abby ήταν η πιο όμορφη ψυχή και θα μας λείψει τόσο πολύ».

Ο γενικός διευθυντή δεν έχει μιλήσει για τα αίτια θανάτου τους

Όταν οι πρώτες βοήθειες βρήκαν το ζευγάρι στο δωμάτιό του, γύρω στις 9 μ.μ., δεν υπήρχαν σημάδια βίας σε κανένα από τα σώματά τους. Το ζευγάρι ήταν νεκρό για περίπου 10 με 11 ώρες πριν τα πτώματά τους ανακαλυφθούν από την αστυνομία και τους τραυματιοφορείς, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο γενικός διευθυντής του θέρετρου, Henar Gil, δήλωσε ότι δεν θα μιλήσει για την αιτία θανάτου του ζευγαριού, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη σε μια προφανή προσπάθεια να καθησυχάσει τους επισκέπτες. «Η ασφάλεια και η προστασία των επισκεπτών και των συναδέλφων μας είναι πάντα ύψιστη προτεραιότητα. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις βίας που να σχετίζονται με αυτό το μεμονωμένο περιστατικό και δεν υπάρχει απειλή για την ασφάλεια ή την ευημερία των επισκεπτών αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Σύμφωνα με το nypost.com, αρκετοί Αμερικανοί έχουν πεθάνει λόγω εισπνοής αερίου σε μεξικανικά θέρετρα τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Οκτώβριο, τρεις Αμερικανοί βρέθηκαν νεκροί σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο Μεξικό, προφανώς από εισπνοή αερίου, και το 2018, διαρροή αερίου σκότωσε ένα ζευγάρι Αμερικανών και τα δύο παιδιά τους σε θέρετρο στο Tulum.

To Top