Πολιτική

«Να μην ανησυχεί ο κ. Μπακογιάννης» απάντησε ο Δούκας στον πρώην δήμαρχο για τον Λόφο του Στρέφη

mpakogiannis doukas

«Να μην ανησυχεί ο κ. Μπακογιάννης» απάντησε ο Δούκας στον πρώην δήμαρχο για τον Λόφο του Στρέφη

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε σήμερα ο Χάρης Δούκας, ενώ η κόντρα των δύο αυτοδιοικητικών για την ανάπλαση και την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Λόφος του Στρέφη, συνεχίζεται.

«Ωραίες οι επισημάνσεις του κ. Μπακογιάννη. Ας μας πει όμως, γιατί δεν προχώρησαν όσα αναφέρει, εδώ και δύο χρόνια που έχει στηθεί το εργοτάξιο στον λόφο του Στρέφη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων και προσθέτει «να μην ανησυχεί. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, με σχέδιο, μαζί με τους κατοίκους».

Η διαμάχη ξεκίνησε τη Δευτέρα, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως υπήρχε εικόνα εγκατάλειψης του Λόφου και πως στόχος της δικής του δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ασφαλής, φιλικός και προσβάσιμος και πως όποια έργα προχωρήσουν θα γίνουν με σχεδιασμό και μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας..

«H παρούσα δημοτική Αρχή έχει ως πρωταρχικό στόχο να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα, εδώ και περίπου δύο χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης», αναφέρει αρχικά ο κ. Δούκας και συνεχίζει:

«Αποτελεί λοιπόν πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης. Σημειώνουμε επίσης ότι, κατόπιν προσφυγής κατοίκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2023) εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα. Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία».

Διαβάστε σχετικά:

Οι θέσεις και οι παρεμβάσεις του Κώστα Μπακογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο – Τι είπε για Στρέφη, Γουδή και απαλλοτριώσεις

Κόντρα Δούκα με Μπακογιάννη για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη

Δούκας: «Στόχος μας να είναι ασφαλής, φιλικός και προσβάσιμος ο Λόφος του Στρέφη»

To Top