Πολιτική

Να μην αρθεί η ασυλία του Σταύρου Κελέτση προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Να μην αρθεί η ασυλία του Σταύρου Κελέτση προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την μη άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Κελέτση προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια.

Η υπόθεση αφορά σε μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του Κελέτση, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με αφορμή τους χειρισμούς του πρώτου στις συνεδριάσεις της προκαταρκτικής και συγκεκριμένα, της «αλλοίωσης» όπως καταγγέλλει των πρακτικών της επιτροπής. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κελέτσης ήταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής που εξέτασε τις τυχόν ευθύνες του Νίκου Παππά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας κατά την συνεδρίαση του οργάνου χαρακτήρισε «ψευδή» τη μήνυση, η οποία αποσκοπεί στη «δημιουργία εντυπώσεων». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από το κυβερνών κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση «υπέβαλλε μήνυση μόνο και μόνο για να φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από τις παράνομες πράξεις του κ. Παππά. Η μήνυση αυτή, αποτελεί μια πράξη χωρίς προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αντιδεοντολογική ως και αήθης.

Οι πράξεις Κελέτση έγιναν στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων». Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, την άρση της ασυλίας του βουλευτή καταψήφισαν επίσης το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 δήλωσαν παρών, ενώ την υπερψήφισε μονάχα ο ΣΥΡΙΖΑ

Comments
To Top