Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ιστορία των δύο αδερφών που αγκαλιάζονταν μέσα από τα κιγκλιδώματα στο λιμάνι τ…

3884840

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ιστορία των δύο αδερφών που αγκαλιάζονταν μέσα από τα κιγκλιδώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας

Συγκινητική είναι η ιστορία των δύο αδερφών από τη Συρία που κατέγραψε ο φακός να αγκαλιάζονταν με δάκρυα στα μάτια μέσα από τα κιγκλιδώματα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου βρίσκονταν οι επιζήσαντες από το ναυάγιο στην Πύλο.

Η Ιωάννα Καρδάρα από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τους συνάντησε στην Καλαμάτα και σύμφωνα με όσα της είπαν, η οικογένειά τους είναι από το Χαλέπι της Συρίας.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, λόγω της κατάστασης στη χώρα τους, αναγκάστηκαν να φύγουν και να σκορπιστούν σε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Ο πρώτος αδερφός ζει στη Γερμανία και εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, ο Φάρντι, που είναι ο δεύτερος αδερφός, ζει στην Ολλανδία και δουλεύει σε ένα εστιατόριο ενώ ο 18χρονος Μοχάμεντ θα έφευγε τελευταίος από τη Συρία με προορισμό την Ιταλία. Είτε για να βρει δουλειά εκεί είτε μήπως καταφέρει να επανενωθεί με ένα από τα άλλα δύο αδέρφια του.

Ναυάγιο στην Πύλο
Ναυάγιο στην Πύλο: Η ιστορία των δύο αδερφών που αγκαλιάζονταν μέσα από τα κιγκλιδώματα στο λιμάνι τ... 2

Τελικά, και τα τρία αδέρφια κατάφεραν να συναντηθούν στην Ελλάδα, ανάμεσα από τα κιγκλιδώματα που τους χώριζαν, και όπως είπαν οι δύο μεγαλύτεροι, θα φύγουν για τη Μαλακάσα ώστε να δουν τον αδερφό τους, να δουν αν είναι καλά και να μάθουν ποια θα είναι η τύχη του από δω και πέρα.

Οι αναζητήσεις, ωστόσο, συγγενών μεταναστών που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Όπως επισήμανε \ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, το γραφείο τής Πολιτικής Προστασίας του δήμου δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων από συγγενείς που ψάχνουν τους δικούς τους και γνώριζαν ότι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σκάφος. Οι περισσότεροι που τηλεφωνούν σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο ζουν στη Γερμανία και ζητούν εναγωνίως πληροφορίες.

To Top