Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Στον ανακριτή τη Δευτέρα οι εννιά Αιγύπτιοι διακινητές – Αντιμετωπίζουν βαρύτατες…

diakinites2

Ναυάγιο στην Πύλο: Στον ανακριτή τη Δευτέρα οι εννιά Αιγύπτιοι διακινητές – Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες

Οι 9 Αιγύπτιοι διακινητές των μεταναστών, στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, οδηγούνται τη Δευτέρα (19/6) στον ανακριτή με βαρύτατες κατηγορίες.

Την ίδια ώρα, οι πακιστανικές αρχές έχουν συλλάβει 10 ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται σε δουλεμπορικό κύκλωμα, στη «σκιά» του ναυαγίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. «Κάποιοι από τους διακινητές ζήτησαν νερό από ένα πλοίο που περνούσε. Το πλήρωμα τους πέταξε νερό όμως το πήραν όλο αυτοί (διακινητές) και σε εμάς δεν έδωσαν. Τσακωθήκαμε μεταξύ μας και μετά έδωσαν και σε εμάς νερό. Μας φοβέριζαν συνέχεια και έδιναν να πιούμε βρώμικο νερό ενώ αυτοί έπιναν καθαρό» λέει 24χρονος διασωθείς.

«Μας έδιναν φαγητό μόνο αν τους δίναμε λεφτά. Μας έβριζαν και μας χτυπούσαν» λέει ένας άλλος, 23χρονος.

«Εγώ πήδηξα στη θάλασσα όμως επειδή δεν ήξερα κολύμπι, καθόμουν ανάσκελα και περίμενα να με σώσουν. Η γυναίκα και τα παιδιά μου πνίγηκαν γιατί βρίσκονταν στην καμπίνα του σκάφους».

«Ήταν περίπου 200 Πακιστανοί και αυτοί ήταν στο ψυγείο του πλοίου. Υπήρχαν Αιγύπτιοι, Αφρικανοί, οικογένειες, παιδιά, γυναίκες που ήταν μέσα στο πλοίο» είπε ο ξάδελφος αγνοούμενου στο BBC.

Στη δομή της Μαλακάσας βρέθηκαν και σήμερα φίλοι και μέλη οικογενειών των επιζώντων ναυαγών για να τους δώσουν κουράγιο, αλλά και συγγενείς αγνοουμένων, που αναζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

To Top