Ιστορίες

Νέα διάκριση για τους Έλληνες πιλότους – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Ηνίοχος»

Για τρεις συνεχόμενες φορές η Ελλάδα διατηρεί την πρωτιά στις Νατοϊκές ασκήσεις και αεροπορικά σχολεία στο εξωτερικό κερδίζοντας τον σεβασμό των συναδέλφων τους. Συγκεκριμένα τη διάκριση αυτή πέτυχαν οι Έλληνες πιλότοι της 337 και 331 Μοίρας που πέταξαν στο πλαίσιο του «Ηνίοχου» με τα F-35.

Η άσκηση Ηνίοχος εξελίχτηκε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε ότι: «Εκτός από τα F-16 αναζητούμε το καινούριο αεροπλάνο της Ελλάδας. Η δήλωση του Κογκρέσου βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχολιάζοντας τις ενοχλήσεις της Τουρκίας για τις πτήσεις του «Ηνίοχου», τόνισε πως: «Το μήνυμα που περνάμε είναι ότι επιχειρούμε σε όλο τον εναέριο χωρο. Είναι Ελληνικός, ασκούμε το δικαίωμα μας χωρίς να πρέπει να ενοχλείται κάνεις».

Τα μηνύματα από τις Ηνωμένες πολιτείες, αλλά και οι δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρεσβευτής θέλουν την Ελλάδα μέρος της 5ης γενιάς αεροσκαφών.

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Η άσκηση διεξάγεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Comments
To Top