Οικονομία

Νέα επένδυση σε ΑΠΕ στην Κύπρο

1697548809 Snea default

Την εξαγορά έξι φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 26 MW στην Κύπρο ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY. Με τον τρόπο αυτόν η συνολική ισχύς του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ που διαθέτει η εταιρεία στη χώρα ξεπερνά τα 40 MW.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εξαγορά, που πραγματοποιείται μέσω θυγατρικής της HELLENiQ, Renewables, συνιστά την πέμπτη κατά σειρά διεθνή επένδυση ΑΠΕ του Ομίλου και τη δεύτερη που πραγματοποιείται στην κυπριακή αγορά. Εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε πρόσθετη ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης των 43 GWh, ανεβάζοντας το σύνολο της ετήσιας παραγωγής σε 68 GWh.

Τα νέα πάρκα θα λειτουργήσουν σταδιακά, μέσα στους επόμενους 5 μήνες, με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών, οπότε και αναμένεται να ενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της HELLENiQ Renewables Cyprus.

Ο διευθύνων σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η επένδυση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική μετασχηματισμού του Ομίλου μας «VISION 2025″. Ως έργο πληροί τις προϋποθέσεις για την ενεργειακή αυτονομία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και τη μετάβαση σε πράσινη ενέργεια, προσβάσιμη σε όλους».

Η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στον κλάδο εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σε βιομηχανικούς πελάτες, μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΕΚΟ Energy Cyprus.

To Top