Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι διάλογοι κατά την επίθεση στον αστυνομικό

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι διάλογοι κατά την επίθεση στον αστυνομικό

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό.

Είχαν εισαγγελική διάταξη να παρακολουθούν το κινητό του 22χρονου, που είχε κατηγορηθεί και για την παρέμβαση αναρχικής ομάδας στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο 22χρονος και ο 23χρονος την ώρα της επίθεσης μιλούσαν στο τηλέφωνο, το οποίο άφησαν ανοιχτό στην τσέπη τους. Οι αστυνομικοί άκουσαν φράσεις από το πλήθος όπως «σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι».

Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο 23χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε, επικοινώνησε με τον 22χρονο και του είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ, γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε.»

Ο 22χρονος του απάντησε «όντως;» με τον 23χρονο να επιμένει «μάλλον τον σκοτώσαμε, σου λέω.»

Τότε ο 22χρονος του είπε: «Πάρε το μηχανάκι και φύγε.» 

Οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης, τον 23χρονο όμως πιο ενεργά.

Σχετικά με τον 30χρονο αυτό-αποκαλούμενο «Ινδιάνο», πέρα από τη μαρτυρία και την κατάθεση του πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας θα αξιολογηθεί από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους το κάτω μέρος μιας φόρμας, την οποία φαίνεται να φορά ο δράστης της επίθεσης. 

Το σημαντικότερο είναι η άρση του απορρήτου του κινητού του, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη δουλειά του. 

Με την εντολή του κατεπείγοντος διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διερευνώνται υπό την εποπτεία εισαγγελέα, όλες οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη.

Νωρίτερα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος. Πρόκειται για έναν άνδρα 22 ετών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Comments
To Top