Κόσμος

Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου καταστραφεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα

netanyahu 6

Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί έως ότου καταστραφεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα

Την ώρα, το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ – Χαμάς για νέα κατάπαυση του πυρός προκαλεί διεθνή κινητοποίηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να δηλώνει πως θα πάει στο Κατάρ μετά την σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28). για να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί η απόλυτη νίκη έναντι της Χαμάς.

Ο πόλεμος που διεξάγει το Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί έως ότου «όλοι οι στόχοι του επιτευχθούν», συγκεκριμένα η καταστροφή του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου (2/12) ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ η Χαμάς ανακοίνωσε ότι έπληξε το Τελ Αβίβ.

«Δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους χωρίς να συνεχίσουμε τις χερσαίες επιχειρήσειςοι οποίες ήταν καίριες για τα επιτύχουμε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα», είπε ο Νετανιάχου, κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την εκπνοή, το πρωί της Παρασκευής, της επταήμερης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την επανάληψη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, κυρίως βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς έπληξε το Τελ Αβίβ με μπαράζ ρουκετών, για πρώτη φορά μετά τις 20 Νοεμβρίου

Η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, εξέδωσαν ανακοίνωση σήμερα αναφέροντας ότι βομβάρδισαν το Τελ Αβίβ με μπαράζ πυραύλων σε απάντηση για τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Times of Israel αρκετές ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς το κεντρικό Ισραήλ φαίνεται να έχουν καταρριφθεί.

Η εκτόξευση πυραύλων κατά του Τελ Αβίβ είναι η πρώτη επίθεση κατά της πόλης από τις 20 Νοεμβρίου.

Πλάνα δείχνουν τους παρευρισκόμενους σε μια συγκέντρωση για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα να καλούνται να ξαπλώσουν στο έδαφος ή να τρέξουν να καλυφθούν καθώς ακούγονται σειρήνες.

Δεν θα απελευθερωθούν Ισραηλινοί όμηροι, εάν δεν υπάρξει συνολική κατάπαυση του πυρός

Πάντως η Χαμάς ήταν ξεκάθαρη. Δεν θα απελευθερωθούν Ισραηλινοί όμηροι, εάν δεν υπάρξει συνολική κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων, διαμήνυσε νωρίτερα το Σάββατο (2/12) ένας αξιωματούχος της Χαμάς.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, ο Σαλέχ αλ-Αροούρι δήλωσε στο Al Jazeera ότι δεν θα υπάρξει ανταλλαγή κρατουμένων-αιχμαλώτων όσο συνεχίζεται η επίθεση στη Γάζα.  «Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις τώρα για την εκεχειρία. Δεν θα υπάρξει ανταλλαγή κρατουμένων μέχρι να τελειώσει η επίθεση και να υπάρξει συνολική και οριστική κατάπαυση του πυρός», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η κατοχή επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη γυναίκες και παιδιά που κρατούνται, αλλά είπαμε ότι τους παραδώσαμε όλους. Οι εναπομείναντες κρατούμενοι στη Γάζα είναι στρατιώτες και πολίτες που υπηρέτησαν στον στρατό κατοχής».

«Οι Σιωνιστές αιχμάλωτοι δεν θα απελευθερωθούν μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοί μας και να επικυρωθεί η κατάπαυση του πυρός. Η αντίσταση είναι έτοιμη για όλα τα ισραηλινά στρατιωτικά σενάρια, είτε χερσαία, αεροπορική είτε άλλα», είπε ο αλ-Αροούρι.

To Top