Πολιτική

Νίκη Κεραμέως σε Στέφανο Κασσελάκη για τις συμπράξεις με ξένα ΑΕΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι σε κάθε πρ…

Keramoes

Νίκη Κεραμέως σε Στέφανο Κασσελάκη για τις συμπράξεις με ξένα ΑΕΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας

Η υπουργός Εσωτερικών – και πρώην υπουργός Παιδείας – Νίκη Κεραμέως απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έπειτα από την τοποθέτησή του σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με τις συμπράξεις των δημόσιων με ξένα ΑΕΙ.

«Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα δημόσια έχουν κάνει τεράστιο έργο και έχουν αναδείξει επιστήμονες που διακρίνονται στο εξωτερικό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης, με την Νίκη Κεραμέως να του απαντά μέσω Χ.

Η δημοσίευση της κ. Κεραμέως:

«Κ. Στέφανε Κασσελάκη, επειδή αναφερθήκατε σε συμπράξεις με ξένα ΑΕΙ, μπορείτε να ανατρέξετε στο νόμο πλαίσιο που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ για να τις θεσμοθετήσει, όπως και στα 30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ που ήρθαν στην Ελλάδα τον περασμένο Νοέμβριο ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Έχουν ήδη συναφθεί σημαντικές συμπράξεις όπως πχ ΕΚΠΑ-Yale, ΕΚΠΑ-Harvard, Ιόνιο-Johns Hopkins, ΕΜΠ-Univer. of Michigan. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας».

To Top