Ελλάδα

Νίκος Φώσκολος: Η αδημοσίευτη φωτογραφία του στο σπίτι του 10 χρόνια μετά τον θάνατό του

nikos foskolos

Νίκος Φώσκολος: Η αδημοσίευτη φωτογραφία του στο σπίτι του 10 χρόνια μετά τον θάνατό του

Μία αδημοσίευτη φωτογραφία του Νίκου Φώσκολου που δείχνει τον σπουδαίο σκηνοθέτη και σεναριογράφο μέσα στο σπίτι του βλέπει το «φως» της δημοσιότητας 10 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Ιnstagram προφίλ που φέρει το όνομα του Κλεισθένη Δασκαλάκου.

Στο ασπρόμαυρο στιγμιότυπο από το αρχείο του φωτογράφου, ο Νίκος Φώσκολος φαίνεται να κατάθεται στην τραπεζαρία του σπιτιού του, την ώρα που τρώει το φαγητό του και διαβάζει μια εφημερίδα.

Στη λεζάντα της ανάρτησης, γράφει: «10 χρόνια χωρίς τον Νίκο Φώσκολο και το Studio Κλεισθένης τον θυμάται με μια αδημοσίευτη φωτογραφία με το φακό του Κλεισθένη στο σπίτι του».

View this post on Instagram

A post shared by Kleisthenis Daskalakos (@studio_kleisthenis)

Τη δική της αφιέρωση στον σκηνοθέτη έκανε και η Φίνος Φιλμ ώστε να τον τιμήσει.

Στη λεζάντα του βίντεο η Φίνος Φιλμ γράφει: «Δημιουργός με αστείρευτη φαντασία και εργατικότητα, ο Νίκος Φώσκολος έγραψε και σκηνοθέτησε αξέχαστες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου αποκτώντας επάξια το προσωνύμιο ”μεγάλος παραμυθάς”. Το όνομά του έχει συνδεθεί με ασύλληπτα ρεκόρ στον εμπορικό κινηματογράφο και είναι από τους λίγους για τους οποίους μπορεί να ειπωθεί ότι διαμόρφωσε την ψυχαγωγία στην ελληνική τηλεόραση».

«Με την Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε 22 ταινίες, με εννέα εξ αυτών να υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία. Σήμερα 10 χρόνια από το θάνατο του, τον θυμόμαστε μέσα από δυνατά πλάνα από πέντε εμβληματικές ταινίες που υπέγραψε και με τις δύο του ιδιότητες: Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω, Αγάπη και Αίμα, Πεθαίνω κάθε Ξημέρωμα, Υπολοχαγός Νατάσσα και Αιχμάλωτοι του Μίσους» επεσήμανε.

View this post on Instagram

A post shared by Finos Film (@finosfilm_official)

To Top