Τεχνολογία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει το «ψηφιακό ευρώ» – «Θα φέρει μεγάλο άλμα στην καινοτομία και στην ανάπτυξη»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει το «ψηφιακό ευρώ» – «Θα φέρει μεγάλο άλμα στην καινοτομία και στην ανάπτυξη»

Την υποστήριξή του στο ψηφιακό ευρώ εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, τονίζοντας πως αυτό θα φέρει «μεγάλο άλμα στην καινοτομία και στην ανάπτυξη».

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Λίντνερ επισημαίνει πως «θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ για ένα μεγάλο άλμα στην καινοτομία, καθώς τα ψηφιακά μετρητά μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την οικονομία».

Απαντώντας σε ερωτήματα χρηστών του Twitter, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι «τα ψηφιακά μετρητά θα γίνουν ευρέως αποδεκτά ως συμπλήρωμα ή ισοδύναμο υποκατάστατο των νομισμάτων μόνο εφόσον προστατεύεται το απόρρητο, χωρίς δηλαδή την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων και στοιχείων των καθημερινών συναλλαγών».

Σημείωσε ακόμη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στόχος του είναι η καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, «όχι όμως με γενική καχυποψία σε ευρεία βάση», ενώ σε ό,τι αφορά τη χρήση του ψηφιακού ευρώ, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναπτύξουν ιδέες «που σήμερα δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε».

«Δεν γίνεται πάντως λόγος για κατάργηση των μετρητών», διευκρίνισε ο Κρίστιαν Λίντνερ, παραδεχόμενος ωστόσο ότι είναι άγνωστο εάν τα μετρητά τελικά θα αντέξουν.

To Top