Αθλητικά

Ο γηραιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής δόθηκε δανεικός στα 57 του χρόνια

Ο γηραιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής δόθηκε δανεικός στα 57 του χρόνια

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής Καζουγιόσι Μιούρα αναμένεται να διευρύνει το ρεκόρ 38 ετών καριέρας, με τον ίδιο να δίνεται δανεικός σε άλλη ομάδα στα 57 του έτη.

Ο γυραιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο άλλαξε ομάδα για 17η φορά στη καριέρα του δίνοντας συνέχεια σε μία ποδοσφαιρική πορεία 38 χρόνια μετά από το ντεμπούτο του στη Σάντος όντας 18 χρονών.

Τι και αν έχει πατήσει τα 57 έτη, ο Καζουγιόσι Μιούρα συνεχίζει ακάθεκτος να αγωνίζεται δίνοντας μάχη με τον χρόνο, στην οποία μέχρι στιγμής εκείνος είναι ο νικητής. ο πολύπειρος επιθετικός ανήκει στη Γιοκοχάμα από το 2005, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί αρκετές φορές δανεικός σε άλλες ομάδες όπως η Ολιβεϊρένσε και η Σουζούκα.

Ο Ιάπωνας -θέλοντας να έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής- δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Σουζούκα, με τον ίδιο να δηλώνει: “Δεν βλέπω την παραίτηση ως μια επιλογή που θα σκεφτόμουν. Το πάθος μου για το παιχνίδι είναι πάντα υψηλό. Το πάθος μου δεν μαραίνεται”, σχολίασε.

Μάλιστα, ο ίδιος το 2021 είχε αποκαλύψει την πηγή της ενέργειάς του όλα αυτά τα χρόνια. “Όταν υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο στη Βραζιλία σε ηλικία 18 ετών, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιζα μέχρι αυτή την ηλικία. Κατάφερα να το κάνω αυτό επειδή έβαζα όλη μου την ενέργεια στο ποδόσφαιρο κάθε χρόνο.

Δεν σκέφτομαι να γίνω προπονητής σε αυτή τη φάση. Ούτε νομίζω ότι θα αφήσω ποτέ το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα παίζω. Μπορεί να είναι αύριο, μπορεί να είναι σε δύο ή τρία χρόνια από τώρα”.

Από τις τότε δηλώσεις του Ιάπωνα επιθετικού έχουν περάσει 3 χρόνια, ωστόσο, κρίνοντας από την κίνηση του να αναζητήσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε άλλη ομάδα, η ημέρα της απόσυρσης μάλλον δεν έχει ακόμη πλησιάσει.

To Top