Ο Κύπριος κληρονόμος της Coca Cola, Alki David, πρέπει να δώσει αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπάλληλο που κακοποίησε σεξουαλικά και βίασε, με τα εγκλήματα να τελούνται σε διάστημα τριών ετών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το θύμα ονομάζεται Jane Doe, που εργαζόταν ως υπάλληλος σε διάφορες εταιρείες του David. Εργαζόμενοι του δήλωσαν ανώνυμα πως ο Alki τακτικά πίεζε τις υπαλλήλους του να συνευρεθούν ερωτικά, σε βαθμό που το γραφείο του αποκαλούνταν «δωμάτιο βιασμού».

View this post on Instagram

A post shared by Alki David (@alkidavid)

Το αμερικανικό δημοσίευμα έγραψε ότι το πρώτο επεισόδιο παρενόχλησης σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα. Τότε, εκείνος αποπειράθηκε να φιλήσει τη γυναίκα, με εκείνη να τον απωθεί. Ο David ζήτησε συγγνώμη και στη συνέχεια την απέλυσε, μέχρι που την επαναπροσέλαβε το 2018, όταν την κάλεσε να επανενταχθεί στην ομάδα του ως πρέσβειρα μάρκας στην εταιρεία παραγωγής κάνναβης του, Swiss-X.

Η Jane δέχτηκε τη δουλειά και ο David την προσκάλεσε σε δωμάτιο ξενοδοχείου για να της δώσει να δοκιμάσει δείγμα προϊόν CBD. Ωστόσο, η γυναίκα αισθάνθηκε μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη, με τον επιχειρηματία να αυνανίζεται μπροστά της και να την αναγκάζει να τον αγγίξει σεξουαλικά.

View this post on Instagram

A post shared by Alki David (@alkidavid)

Έπειτα, το 2019 ο David τη βίασε σε ένα δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης, έχοντας ως απειλή στο χώρο ένα σκυλί ράτσας ντόπερμαν, σύμφωνα με την καταγγελία της Jane Doe.

«Αυτή η μνημειώδης ετυμηγορία σηματοδοτεί έναν σημαντικό θρίαμβο για τη δικαιοσύνη και δημιουργεί ένα προηγούμενο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής επίθεσης στον χώρο εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της γυναίκας.