Πολιτική

Ο Κώστας Μουτζούρης αρνείται να συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον

Ο Κώστας Μουτζούρης αρνείται να συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον

Σε αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης προχώρησαν σήμερα κάτοικοι, ενώ για τη 1 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συνάντηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τους δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στις 12.30 το μεσημέρι και ενώ η κ. Γιόχανσον κατευθυνόταν από τη Σάμο προς τη Λέσβο, ο κ. Μουτζούρης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έκανε γνωστό ότι «αν θέλει η κ. Γιόχανσον ας συναντηθεί με τους δημάρχους ο ίδιος όμως δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί της».

Κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχολιάζοντας τη δήλωση Μουτζούρη σημείωσαν ότι «αν δεν έχει κάτι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να καταθέσει στο διάλογο για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης τότε πράγματι δεν έχει νόημα η συνάντηση».

Αυτή τη στιγμή (ώρα 13.30) οι συγκεντρωμένοι κάνουν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου έχει κατευθυνθεί η κ. Γιόχανσον και όπου στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Comments
To Top