Τεχνολογία

Ο Μασκ άλλαξε το logo του Τwitter και η αξία του… dogecoin εκτοξεύεται

Ο Μασκ άλλαξε το logo του Τwitter και η αξία του… dogecoin εκτοξεύεται

Ο μέχρι πρότινος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αναφέρεται σχεδόν καθημερινά στο κρυπτονόμισμα με την χιουμοριστική ονομασία, εκτοξεύοντας την τιμή του σε νέα ύψη. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Twitter Έλον Μασκ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό μία εικόνα με τον νέο πρωταγωνιστή από το Dogecoin, όπου φέρεται να λέει σε έναν τροχονόμο που κοιτά την ταυτότητά του πως: «αυτή είναι παλιά φωτογραφία».

Η αξία του dogecoin εκτοξεύθηκε σήμερα, λίγες ώρες αφού ο Έλον Μασκ, επέλεξε να τοποθετήσει ως logo την φιγούρα του σκύλου που συνδέεται με το κρυπτονόμισμα, την ώρα που ο ίδιος αντιμετωπίζει δίωξη για την προώθηση του ψηφιακού νομίσματος.

Η κίνηση του Μασκ να αντικαταστήσει το ιστορικό μπλε πουλί, σύμβολο του Twitter, είτε είναι μόνιμου χαρακτήρα είτε πρόκειται για περιορισμένης διάρκειας «αστείο», προκάλεσε αύξηση του dogecoin από 0,08 δολάριο σε άνω του 0,10 δολάριο, αύξηση κατά άνω του 20%, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, που μετρά 133 εκατομμύρια ακολούθους, χρησιμοποιεί εδώ και καιρό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή του ιδίου και του ιδιότυπου χιούμορ του και έχει προωθήσει μέσω της πλατφόρμας το dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα υψηλής διακύμανσης που δημιουργήθηκε αρχικά για πλάκα.

Το dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 και ήταν μία ειρωνική απάντηση σε δύο φαινόμενα του web: τα κρυπτονομίσματα, που πλήθυναν μετά την εμφάνιση του bitcoin, και τα μοντάζ φωτογραφίας του σκύλου ράτσας Shiba Inu που είχαν κατακλύσει το Δίκτυο.

Ενισχυμένο από μία φρενίτιδα αγορών τέτοιου είδους τίτλων στις αρχές του 2021 σε συνδυασμό με πλειάδα θετικών μηνυμάτων του Ιλον Μασκ στο Twitter, το dogecoin εκτοξεύθηκε σε επίπεδο άνω των 70 σεντς τον Μάιο 2021, για να υποχωρήσει μετά την μετάδοση σατιρικής εκπομπής στην οποία ο Μασκ χαρακτήριζε «απάτη» το κρυπτονόμισμα. Ένας επενδυτής που έχασε χρήματα στοιχηματίζοντας στο dogecoin κατέθεσε τον Ιούνιο 2022 αγωγή ζητώντας 258 δισεκατομμύρια δολάρια αποζημίωση από τον Έλον Μασκ και τις εταιρείες του Tesla και SpaceX. Ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η αλλαγή του logo του Twitter προκάλεσε βροχή μηνυμάτων, ανάμεσά τους και του Έλον Μασκ, ο οποίος ανέβασε στην πλατφόρμα περυσινή συνομιλία με χρήστη κατά την οποία έδινε την υπόσχεση να αγοράσει το Twitter και να κάνει logo του τον Shiba Inu.

To Top