Αθλητικά

Ο Μουργκ έσωσε τον ΠΑΟΚ από τα περσινά – Και είναι στο 50% ο Ντεσπόντοφ – Ο Κοτάρσκι έπαθε… Μπρινιόλι!

Ο Μουργκ έσωσε τον ΠΑΟΚ από τα περσινά - Και είναι στο 50% ο Ντεσπόντοφ - Ο Κοτάρσκι έπαθε... Μπρινιόλι!

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε σπουδαίο τρίποντο στην Τρίπολη, έχοντας σε μεγάλη μέρα το δίδυμο Μουργκ – Ντεσπόντοφ. Ο Βούλγαρος δήλωσε ότι είναι ακόμα στο 50% και όλοι αγωνιούν να τον δουν σε πλήρη φόρμα, ενώ ο Κοτάρσκι παρά την έξοχη εμφάνισή του έκανε ”μουτζούρα” με το γκολ που δώρισε.

Ο ΠΑΟΚ δεν την πάτησε όπως πέρυσι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και δεν έχασε το προβάδισμα 2 γκολ παρότι πήγε να το ξανακάνει! Παρά τα χτυποκάρδια λίγων λεπτών, στο ματς έχουν γίνει πραγματάκια που σίγουρα ”φτιάχνουν” τον Λουτσέσκου ενόψει συνέχειας. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε με τον Τόμας Μουργκ στο ”10” και αυτός του το ανταπέδωσε. 6 γκολ έχει όλα κι όλα ο Αυστριακός, τα μισά τα έχει βάλει με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης!

Το πλέον σημαντικό είναι το πότε σκόραρε ο Μουργκ. Στο 25′ από δικό του λάθος, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση αλλά ο ίδιος έσβησε τη φωτιά απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή. Λίγο αργότερα εκμεταλλεύτηκε το σάστισμα των αντίπαλων αμυντικών και έκανε το 1-0. Και μόλις η ομάδα του φλέρταρε με την… αυτοκτονία, ήταν αυτός που ξετύλιξε το δώρο του Αστέρα και σημείωσε το 3-1 για να τελειώσει την αναμέτρηση.

Το 50 % του Ντεσπόντοφ και ο Σαμάτα που έμαθε από τη… Λεωφόρο

Κι αν ο Μουργκ ήταν το 10 το καλό για τον ΠΑΟΚ, τότε ο Κίριλ Ντεσπόντοφ ήταν ο δεινός εκτελεστής για το Δικέφαλο. Ο Βούλγαρος ξεκίνησε ως βασικός λόγω της απουσίας του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας στο παλμαρέ του δύο γκολ. Αμφότερα τα τέρματα ήταν με τον ίδιο να βρίσκεται μόνος στο δεύτερο δοκάρι και να μη λαθεύει προ κενής εστίας. Ο παίκτης, του οποίου η μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι ,έκανε πάταγο στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα πλήρως προσαρμοσμένος και βρίσκεται στο 50 % των δυνατοτήτων. Τι έχει να γίνει όταν φτάσει στο 100 %, άραγε;

Πάμε και στην έκπληξη της ενδεκάδας, τον Αλί Σαμάτα. Ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ επιλέχεθηκε αντί του Μπράντον Τόμας στο αρχικό σχήμα και σίγουρα δικαίωσε τις προσδοκίες του τεχνικού επιτελείου. Στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, υποδέχθηκε την μπάλα και έκανε γύρισμα πάρε – βάλε στην περιοχή. Ο επιθετικός από την Τανζανία λειτούργησε αλτρουιστικά και έδειξε ότι το πάθημα με την εγωιστική του συμπεριφορά στη Λεωφόρο, όπου δεν πάσαρε και ο Δικέφαλος ισοφαρίστηκε, έγινε μάθημα!

Στο παιχνίδι του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ήταν δεδομένο ότι θα υπάρξει ένταση και πολύ σκληρές μονομαχίες. Αυτό επιβεβαιώθηκε και επί χόρτου, με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να είναι πολύ επιθετικός στα μαρκαρίσματά του και ο Έλληνας δεν άφηνε ούτε… κουνούπι να τον περάσει. Ο έτερος νεαρός, ο Κωνσταντέλιας, σήμερα δε μας χάρισε τα χάιλαιτ με τις φοβερές ενέργειές του αλλά ήταν τόσο ουσιαστικός όσο τον θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Με ασταμάτητο τρέξιμο και με μπόλικα κλεψίματα, συνέβαλε στο διπλό του ΠΑΟΚ και συνεισέφερε καταλυτικά στη φάση του 0-2.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά δεν μπορούμε να παραλείψουμε την γκάφα του Ντομινίκ Κοτάρσκι που πήγε να κάνει τον αγώνα… ντέρμπι από το πουθενά. Ο Κροάτης δώρισε το γκολ στον Αστέρα για το 1-2 και κατέγραψε ακόμη ένα κομβικό λάθος. Και είναι κρίμα για τον ίδιο, καθώς σε ακόμη μία αναμέτρηση ήταν υπέροχος στο χτίσιμο των επιθέσεων όμως υπέπεσε σε χοντρή γκάφα. Αν βρει τρόπο να σταματήσει τα εύκολα λάθη, θα είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος!

To Top