Κόσμος

Ο Νετανιάχου έδειξε φωτογραφίες με καμένα μωρά στον Μπλίνκεν – «Όσο υπάρχουν Αμερικανοί, δεν είστε μ…

AP23285418932604

Ο Νετανιάχου έδειξε φωτογραφίες με καμένα μωρά στον Μπλίνκεν – «Όσο υπάρχουν Αμερικανοί, δεν είστε μόνοι σας»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδειξε στον Άντονι Μπλίνκεν φωτογραφίες με μωρά που έκαψε η Χαμάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους που έγινε στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, με αφορμή την αναζωπύρωση του Μεσανατολικού.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό και ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό του εβραϊκού κράτους. «Μπορεί να είστε αρκετά δυνατοί μόνοι σας για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, αλλά όσο υπάρχει η Αμερική, δεν θα χρειαστεί ποτέ. Θα είμαστε πάντα εκεί δίπλα σας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η προεδρία του Ισραήλ δημοσίευσε έπειτα τις φωτογραφίες με τα καμμένα μωρά, ενώ οι δύο πολιτικοί έδωσαν από κοινού συνέντευξη Τύπου.

Sec. of State Blinken delivers remarks with Israeli PM Netanyahu

HAPPENING NOW: Sec. of State Blinken delivers remarks with Israeli Prime Minister Netanyahu in Tel Aviv. https://trib.al/ljf5iTZ

Posted by ABC News on Thursday, October 12, 2023

Ο Νετανιάχου παρομοίασε την Χαμάς με τον ISIS και δήλωσε ότι «η Χαμάς είναι σαν τον ISIS. Και όπως ο ISIS εξολοθρεύτηκε, το ίδιο θα γίνει και με αυτή».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Ισραήλ, ωστόσο ζήτησε αυτοσυγκράτηση, ειδικά κατά την διάρκεια των ισραηλινών αντιποίνων.

To Top