Αθλητικά

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: “Ο Ρονάλντο δεν κάνει καλό στο παιχνίδι της Πορτογαλίας, η Ισπανία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο”

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στην Game Night: "Ο Ρονάλντο δεν κάνει καλό στο παιχνίδι της Πορτογαλίας, η Ισπανία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο"

Ο Ντέμης Νικολαΐδης έκανε το σχόλιό του στην Game Night από τα γήπεδα της Γερμανίας, με τον πρωταθλητή Ευρώπης να στέκεται στην απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο, την κάκιστη εικόνα της Γαλλίας, ενώ δεν έκρυψε τη συμπάθιά του για το ποδόσφαιρο που παίζει η Ισπανία.

Σε κλείσιμο ακόμα μίας μέρας του Euro 2024 ο Ντέμης Νικολαΐδης φιλοξενήθηκε στην Game Night.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης μέσω της στήλης του, Legend’s View, μίλησε για τον χαμηλής ποιότητας αγώνα ανάμεσα στην Πορτογαλία και τη Γαλλία, την απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη μάχη της Ισπανίας με την παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης

Για το ματς Πορτογαλία – Γαλλία: “Νομίζω ότι η Πορτογαλία προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι περισσότερο, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να παίξει καλά. Γενικά ότι φάση είδαμε στο ματς ήταν από ατομικές ενέργειες παικτών, ήταν πολύ καλά οχυρωμένες οι ομάδες και δεν ήθελε καμία να μείνει πίσω στο σκορ.

Τα δύο μεγάλα αστέρια των ομάδων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Κιλιάν Εμπαπέ, “έλειπαν” από τον αγώνα. Δεν έχω να πω και πολλά για την αναμέτρηση. Δεν είχε καμία αλλαγή τακτικής κατά τη διάρκειά της. Δώσανε λίγο παραπάνω ρυθμό τα δύο εξτρέμ που μπήκαν, ο Ντεμπελέ και ο Κονσεϊσάο.

Ακόμα και ο Σεμέδο που μπήκε από τα δεξιά κάτι προσπάθησε να κάνει. Από την άλλη το ότι είχε την μπάλα στην κατοχή της η Πορτογαλία δεν λέει και κάτι, γιατί οι Γάλλοι το ήθελαν αυτό. Γενικότερα η εντύπωση είναι ότι η Πορτογαλία το ήθελε λίγο παραπάνω”.

Για το εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με την απόδοσή του “κρατάει πίσω” την Πορτογαλία: “Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν κάνει καλό στο παιχνίδι, διότι τον έψαχναν με σέντρες, ενώ είναι μία ομάδα που είναι καλή με την μπάλα στα πόδια. Έχει πολύ καλούς χειριστές, αλλά είναι και η πρώτη ομάδα σε σέντρες στο τουρνουά.

Ο Ρονάλντο αγωνίζεται έξυπνα, δεν σπαταλάει δυνάμεις, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν είναι ότι δικαιούται η Γαλλία να βρίσκεται στα ημιτελικά με αυτή της την απόδοση”.

Για το τι πιστεύει ότι θα γίνει στο Ισπανία – Γαλλία: “Οι Ισπανοί από ένα σημείο και μετά σταμάτησαν να παίζουν στο ματς με τη Γερμανία, λες και πάτησαν φρένο. Η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο ματς. Μετά το 50-55′ έμεινα πίσω στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι Γερμανοί πίεσαν πάρα πολύ.

Λείπουν από την Ισπανία μία-δύο ηγετικές μορφές. Μακάρι να περάσει βέβαια η Ισπανία, γιατί το ποδόσφαιρο που έχουμε δει από αυτούς δεν το έχει παίξει άλλη ομάδα στη διοργάνωση”.

Για την τακτική προσέγγιση στο Ισπανία – Γαλλία: Περιμένω να δω τι θα γίνει. Υπάρχει ένας Κιλιάν Εμπαπέ, που αν πιάσει την απόδοσή του δεν κόβεται εύκολα. Κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Αν εμφανιστούν με τα πρόσωπα που έχουν δείξει μέχψρι τώρα, η Ισπανία είναι η καλύτερη, αλλά μιλάμε για έναν ημιτελικό. Εκεί μπαίνει και η ψυχολογία στη μέση. Η αλήθεια είναι ότι ένας τελικός Ισπανία – Αγγλία θα ήταν ωραίος”.

To Top