Κόσμος

Ο ουκρανικός στρατός υποχώρησε από το χωριό Λαστοτσκινέ

ukraine soldiers

Ο ουκρανικός στρατός υποχώρησε από το χωριό Λαστοτσκινέ

Ο στρατός της Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα την υποχώρησή του από το χωριό Λαστοτσκινέ στα ανατολικά, εξηγώντας ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει να ανασχεθεί η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς τα δυτικά.

Το Λαστοτσκινέ βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αβντιίβκα, από την οποία αποχώρησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στα μέσα Φεβρουαρίου.

«Μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων υποχώρησαν από το χωριό Λαστοτσκινέ προκειμένου να οργανώσουν την άμυνα και να εμποδίσουν τον εχθρό να προελάσει βαθύτερα προς τα δυτικά», δήλωσε ο Ντμίτρο Λιχόβιι, εκπρόσωπος του στρατού της Ουκρανίας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθούν νέες αμυντικές γραμμές λίγα χιλιόμετρα πιο δυτικά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στο Telegram ότι «απελευθέρωσε» το χωριό με τα ρωσικά στρατεύματα να συνεχίζουν την προέλασή τους στην περιοχή, μετά την κατάληψη της Αβντιίβκα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Κυριακή ότι είναι ζωτικής σημασίας για το Κίεβο και τους Δυτικούς συμμάχους του να παραμείνουν ενωμένοι και τόνισε ότι η νίκη της Ουκρανίας εξαρτάται από τη συνεχιζόμενη δυτική υποστήριξη, καθώς ο πόλεμος εισήλθε στο τρίτο έτος του.

To Top