Αθλητικά

Ο Ρίκι Ρούμπιο επιστρέφει στην Μπανταλόνα μετά από 15 χρόνια

Ο Ρίκι Ρούμπιο επιστρέφει στην Μπανταλόνα μετά από 15 χρόνια

Ο Ρίκι Ρούμπιο είπε το μεγάλο “ναι” στην Μπανταλόνα και θα επιστρέψει στο πρώτο μπασκετικό του σπίτι μετά από 15 χρόνια, για να κλείσει την σπουδαία καριέρα του εκεί όπου άρχισαν όλα.

Η ζωή κάνει κύκλους. Και ο αθλητισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Ρίκι Ρούμπιο επέλεξα να κλείσει τον κύκλο της δικής του καριέρας ακριβώς από το σημείο που άρχισαν όλα. Από την Μπανταλόνα.

Ο 33χρονος Ισπανός γκαρντ, που έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα στις 30 Ιουνίου και δεν συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τους παίκτες που υπάγονται στο tanteo, αμφιταλαντευόταν για το αν πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του ή αν πρέπει να επιστρέψει στο “σπίτι” του, στην πρώτη του ομάδα και τελικά αποφάσισε το δεύτερο, αποδεχόμενος την πρόταση της Μπανταλόνα, όπως αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων και η Mundo Deportivo.

Κάπως έτσι, ο Ρούμπιο θα γυρίσει στην Μπανταλόνα 15 χρόνια μετά την αποχώρησή του. Στον καταλανικό σύλλογο αγωνίστηκε από το 2005 έως το 2009. Ακολούθησε μια διετία στην Μπαρτσελόνα, προτού ανοίξει τα φτερά του για το NBA, όπου έπαιζε από το 2011 έως και το 2024. Τον Φεβρουάριο, λίγο πριν εκπνεύσει το deadline των μεταγραφών στην EuroLeague ο πολύπειρος γκαρντ συμφώνησε με την Μπαρτσελόνα, ενώ η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα τον βρει να αγωνίζεται στην Μπανταλόνα.

Να θυμίσουμε ότι ο Ρούμπιο είχε γράψει ιστορία ως παίκτης της Μπανταλόνα, αφού είχε γίνει ο νεαρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στην Liga Endesa, σε ηλικία μόλις 14 ετών, 11 μηνών και 24 ημερών.

To Top