Η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Εργατικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ για «κατάφωρη ξένη ανάμειξη» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αφού εθελοντές του ταξίδεψαν στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ προχώρησε σε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή στην Ουάσινγκτον, ζητώντας άμεση έρευνα σε αυτό που χαρακτήρισε «προφανείς παράνομες ξένες εθνικές συνεισφορές που έγιναν από το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου και έγιναν δεκτές από την (εκστρατεία) “Χάρις για Πρόεδρος”».

Στην καταγγελία της, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ επικαλείται αναφορές σε μέσα ενημέρωσης καθώς και μια διαγραφείσα πλέον ανάρτηση στο LinkedIn από τη Σοφία Πατέλ, αρμόδια για τις δράσεις του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, που έγραψε ότι «σχεδόν 100» εν ενεργεία και πρώην μέλη του προσωπικού του Εργατικού Κόμματος θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες για να βοηθήσουν στην εκλογή της Χάρις, της Δημοκρατικής αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

«Αυτοί που ψάχνουν για ξένη ανάμειξη στις εκλογές μας δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πέρα από την ανάρτηση στο LinkedIn», σύμφωνα με την επιστολή της καταγγελίας. «Η ανάμειξη γίνεται σε κοινή θέα».

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, που θεωρεί τους Αμερικανούς Δημοκρατικούς αδελφό κόμμα, ανήλθε στην εξουσία τον Ιούλιο. Έκτοτε ο Στάρμερ έχει προσπαθήσει να χτίσει σχέσεις με τον Τραμπ, συναντώντας τον κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο.

Ο Στάρμερ, κατά τη διάρκεια πτήσης προς τη Σαμόα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν αναμένει ότι η καταγγελία θα δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις με τον Τράμπ, εάν εκείνος κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, προσθέτοντας ότι εθελοντές των Εργατικών έχουν πάει σχεδόν σε όλες τις αμερικανικές εκλογές.

«Το κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους, το κάνουν ως εθελοντές, νομίζω ότι μένουν με άλλους εθελοντές εκεί», δήλωσε.

«Αυτό είναι που έκαναν σε προηγούμενες εκλογές, αυτό είναι που κάνουν σε αυτές τις εκλογές, και αυτό είναι ξεκάθαρο».

Πηγή: ΑΠΕ