Αθλητικά

Ο Τζέιλεν Μπράνσον “χάρισε” 113 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους Νικς να χτυπήσουν το πρωτάθλημα στο NBA

Ο Τζέιλεν Μπράνσον "χάρισε" 113 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους Νικς να χτυπήσουν το πρωτάθλημα στο NBA

Μεγαλείο ψυχής από τον Τζέιλεν Μπράνσον, που θυσίασε το οικονομικό του όφελος και 113 εκατ. δολάρια, για να δώσει στους Νικς ευελιξία να φτιάξουν την καλύτερη δυνατή ομάδα και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα του NBA στο άμεσο μέλλον.

Πρόωρη τετραετή επέκταση με τους Νικς υπέγραψε ο Τζέιλεν Μπράνσον (1.88 μέτρα, 1996). Το “μπαμ” της εν λόγω συμφωνίας ακούστηκε από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ελλάδα. Όχι γιατί η παραμονή του 28χρονου πόιντ γκαρντ στο Madison Square Garden ήταν απροσδόκητη, αλλά γιατί εκείνος “χάρισε” 113 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα, υπογράφοντας τη συμφωνια φέτος αντί για το επόμενο καλοκαίρι. Με αυτόν τον τρόπο έδωσε την απαραίτητη οικονομική ευελιξία στους Νικς για να γίνουν πραγματικοί διεκδικητές του τίτλου στο NBA στο άμεσο μέλλον.

Επί της ουσίας, ο Μπράνσον θα εισπράξει 156.5 εκατομμύρια δολάρια μετά από την νέα συμφωνία που υπέγραψε, η οποία έχει ως σημείο εκκίνησης τη σεζόν 2025/26. Αν, ο βραχύσωμος γκαρντ περίμενε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο, τότε θα δικαιούταν τουλάχιστον 113 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω.

Παρά ταύτα, με αυτή του την κίνηση ο Μπράνσον θα έχει την ευκαιρία να υπογράψει το 2028 μάξιμουμ επέκταση για άλλα τέσσερα χρόνια έναντι 323 εκατομμυρίων δολαρίων, ή μάξιμουμ πενταετή επέκταση το 2029, η οποία θα του αποφέρει 418 εκατομμύρια δολάρια! Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν μέχρι τότε ο Αμερικανός περιφερειακός θα είναι 100% υγιής, έχοντας μείνει μακριά από σοβαρούς τραυματισμούς.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπράνσον ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών του NBA, μετρώντας 28.7 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 6.7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 77 αγώνες της regular season.

To Top