Οικονομία

Ο Βόλος χάνει τα κρουαζιερόπλοια

olp limani peiraia

olp limani peiraia 1024x768

Πλήγμα δέχεται ο Βόλος καθώς τα κρουαζιερόπλοια ακυρώνουν τις προσεγγίσεις τους στο λιμάνι αφού μειώθηκε το ωφέλιμο βάθος του σε ορισμένα σημεία, λόγω των προσχώσεων από τις περσινές πλημμύρες. Οπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Σωκράτης Αναγνώστου στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο λιμάνι, οι πρόσφατες πλημμύρες μετέφεραν 700.000 κυβ. μέτρα προσχώσεων μέσα στη λιμενολεκάνη με αποτέλεσμα να μειωθεί το ωφέλιμο βάθος μέχρι και δύο μέτρα. Παράλληλα συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μη χαθεί η φετινή σεζόν, αλλά και η πορεία των έργων του ΤΑΙΠΕΔ για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η διοίκηση του ΟΛΒ ζήτησε ακόμη τη δημιουργία ελεύθερης ζώνης στο λιμάνι και τη σιδηροδρομική σύνδεση όπως και την προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Βόλου και Αλεξάνδρειας.

ΟΛΠ: Νέος πρόεδρος

και διευθύνων σύμβουλος

H Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την αποδοχή της παραίτησης του εκτελεστικού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Yu ZengGang και του διευθύνοντος συμβούλου Zhang Anming και την εκλογή στη θέση τους των Lin Ji και Su Xudong ως εκτελεστικού μέλους, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και ως εκτελεστικού μέλους, διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα. Το νέο ΔΣ του ΟΛΠ έχει ως εξής: 1) Lin Ji, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτελεστικό μέλος. 2) Zhu Changyu, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, μη εκτελεστικό μέλος. 3) Su Xudong, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος. 4) Li Jin, επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών, εκτελεστικό μέλος. Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ είναι η Yu Tao και οι Kwong Che Keung Gordon, Αρβανίτης Νικόλαος, Πολίτης Δημήτριος και Μώραλης Ιωάννης.

Μακράν πρώτη η MSC

H Mediterranean Shipping Co (MSC), η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία του κόσμου, αναμένεται να αυξήσει τη διαφορά της από τη Maersk η οποία τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση αλλά θα τη χάσει και αυτή στο μέλλον από τη γαλλική CMA CGM. Σύμφωνα με νέα ανάλυση της δανέζικης εταιρείας συμβούλων Sea-Intelligence, το 2026 η MSC θα αυξήσει σημαντικά το πλεονέκτημα μεγέθους της σε σχέση με τη δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία η οποία θα είναι η CMA CGM, με τη Maersk να πέφτει στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Η Sea-Intelligence προέβλεψε πώς θα είναι η κατάταξη των 10 κορυφαίων τακτικών γραμμών σε δύο χρόνια από τώρα λαμβάνοντας υπόψη πολλές πτυχές, όπως τα βιβλία παραγγελιών, την πώληση μεταχειρισμένων πλοίων κ.ά.

To Top